Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Torsk med fennikel og rødbetesalat

Torsk med fennikel og rødbetesalat

 

Salaten er inspirert av en av dem jeg fikk på en økologisk restaurant. Den er laget med stripete rødbeter, men den kan like gjerne lages med de røde. Kontrastene mellom den småbitre grapefrukten med den sprøe og lakrisaktige fennikelen og den jorda rødbeten er fantastisk.

Tekst:

Publisert:

Ingredienser:

(2 porsjoner)

En torskeloin delt i to med salt og pepper.

Vinaigrette

Saften av ½ lime

3-4 ss olivenolje

Salt

Pepper

Salat

3-4 rødbeter

1 fennikel

1 rødløk

1 rosa grapefrukt

En god bunt kjørvel

Fremgangsmåte:

Jeg skjærer grønnsakene på en mandolin. Det går fint an å skjære dem tynt med en skarp kniv. Ha limejuice, salt, pepper og olivenolje i bunnen av en stor bolle og pisk sammen til vinaigretten.

Skjær rødløken i fine skiver. La den sylte i vinaigretten mens du tilbereder de andre ingrediensene til salaten. Skrell grapefrukten med kniv slik at du kan se segmentene, skjær ut tynne segmenter uten hinnene som siller dem. Skvis resten av saften fra restene i vinaigretten. Skjær fennikelen og rødbetene tynt. Legg i vinaigretten og bland godt. Til slutt tilsetter du segmentene med grapefrukt og river av kjørvelen i passelige biter.

Stek torsken på middels til høy varme i panna med litt smør. Server med salaten og kjørvel.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!