Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Villris og quinoa med granateple og avokado

Villris og quinoa med granateple og avokado

FOTO: Anne Buckle

En lunken salat er vel beste måten å beskrive denne retten. Den tilfredsstiller på alle nivåer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.03.2016 kl 13:15

Ingredienser:

(2 porsjoner)

1 dl villris

3 dl quinoa

Flaksalt

1 avokado

1 granateple

2 håndfuller solsikkefrø

1 ts agavesirup/honning

En håndfull mynte eller bladpersille

½ presset sitron

1-2 ss olivenolje

Fremgangsmåte:

Villrisen tar lang tid og må kokes for seg.

Kok den i dobbelt så mye vann i ca. 40 minutter til de svarte kornene sprekker.

Sil av vannet og ha i en skål.

Quinoaen kokes i dobbel mengde vann (forhold 1:2), så for tre desiliter quinoa trenger du seks desiliter vann.

Ha en god klype salt i kokevannet.

Kok opp og la grynene trekke i ca. 20 minutter på lav varme til vannet er kokt bort.

Rist solsikkekjernene i panna på medium varme.

Når de har fått litt farge kan en smelte inn honning eller agavesirup og drysse på litt salt.

Bland slik at alle frøene er dekket. Dette brenner lett, så ta til sides.

Bland villrisen, quinoaen, olivenolje og sitronsaft. Smak til! Noen liker mer olivensmak, andre mer sitron, noen mer salt.

Fordel i to skåler og topp med avokado, granateplekjerner, solsikkefrø og mynte.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!