Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Leserbrev fra Sola FrP:

– Derfor er vi imot nedleggelse av Sola storkjøkken

— Mye følelser og lite fakta, påstår Høyre i en artikkel på Solabladet.no. Jeg vil påstå dette er en billig måte å argumentere på. Hvem sitter her med.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.09.2016 kl 21:38

LESERBREV: — Mye følelser og lite fakta, påstår Høyre i en artikkel på Solabladet.no. Jeg vil påstå dette er en billig måte å argumentere på. Hvem sitter her med fakta i saken, er det bare politikerne i Høyre, Venstre og KrF som alle ønsker å legge ned Sola storkjøkken som har fakta?

For å kunne tilby individuelt tilpasset middag til brukere er en avhengig av menneskelige resurser. Undersøkelser og forskning viser at å bruke eksterne kjøkken kan hindre spontane matvalg. Flere kjøkken som ble lagt om til å produsere mat etter kok-kjøl metoden, opplevdes både av ansatte og beboere som at kjøkkenet er langt unna selv om de hadde kjøkken på huset.

— Vet Høyre at storkjøkkenet også blant annet baker ferske brød, ferske kaker og gjærbakst?

Dette med ønskekost ble også flere steder vanskelig å få til. Med samhandlingsreformen kan Sola kommune få svært syke pasienter på kort varsel. Hvis denne pasienten har et komplekst sykdomsbilde med ernæringsproblematikk, så kan det ved eksternt kjøkken ta for lang tid før denne pasienten får ønskekost.

Les også: — Vi blir ikke hørt

Vi er alle enige om at de eldre som bor på sykehjem i dag har vært med å bygge landet vårt og fortjener det beste. Det er viktig å spare penger men, i Frp velger vi å prioritere dette, da vi ser viktigheten av at de eldre får ha et hjem med et kjøkken som serverer fersk mat.

Høyre sier videre i artikkelen at det kun er middagsmaten som skal konkurranseutsettes. Vet Høyre at storkjøkkenet også blant annet baker ferske brød, ferske kaker og gjærbakst? Hvordan skal en erstatte dette?

— Jeg er redd denne løsningen både vil gå ut over personalet som vil få mer å gjøre og brukerne som vil miste sin fleksibilitet.

Høyre ramser opp flere argumenter for at dette forslaget gir større fleksibilitet? Hør på dette Høyre: En kan i dag få maten sin senere hvis en ønsker det, dette gir allerede beboerne fleksibilitet når de vil spise og dette blir i stor grad praktisert i dag. Videre sier Høyre i Solabladet: - Dette vil gi sykehjemmene større fleksibilitet. Da kan de ansatte selv bestemme når de vil servere middagen. Unnskyld, hvem skulle egentlig denne fleksibiliteten være til gode for?

Les også: — Mat fra eksternt kjøkken gir mer fleksibilitet

Mange sykehjem i Danmark går nå vekk fra denne ordningen og får tilbake kjøkken på plass, men her i Sola skal vi nå altså gå baklengs inn i fremtiden.

Jeg er redd denne løsningen både vil gå ut over personalet som vil få mer å gjøre og brukerne som vil miste sin fleksibilitet. Beboerne og ansatte er veldig fornøyd med dagens løsning med Sola storkjøkken.

— Stangeland Rege og Soma, hvis dere fortsatt vil være stolt av å ha en god eldreomsorg i Sola, så be deres folkevalgte om å snu i saken.

Ingen som jeg har vært i kontakt med ønsker å legge ned storkjøkkenet. Vi trenger Sola Storkjøkken for fortsatt å ha god fleksibilitet og stabilitet.

Stangeland Rege og Soma, hvis dere fortsatt vil være stolt av å ha en god eldreomsorg i Sola, så be deres folkevalgte om å snu i saken.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!