Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det viktigste valget

Fellesnevneren for alt hva politikerne ønsker å gi og prioritere handler om økonomisk handlekraft. Hvordan politikerne vil trygge kommuneøkonomien i fremtiden er kanskje derfor det aller viktigste valgtemaet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.08.2015 kl 12:10

LEDER: Mandag satte kommunen opp valgurnen for dem som ønsker å forhåndsstemme. Valginnspurten er dermed i gang, og partiene har det travelt med å sikre seg stemmene til velgere som ennå ikke har bestemt seg.

Kommune- og fylkestingvalget er det viktigste valget for solabuen. Det er representantene til vårt kommunestyre som gjennom sine prioriteringer legger føringer for hvordan solasamfunnet blir.

Årets viktigste valgsaker er flere, blant andre kommunesammenslåing og sentrumsutvikling i tillegg til klassikerne skole/barnehage, eldreomsorg, helse, boligutbygging og samferdsel.

Det sittende kommunestyret gir etter valget fra seg styringen av en kommune med gode velferdstilbud i en kommune som gang på gang kommer på topp i ulike målinger, og kanskje viktigst av alt; en kommune med solid økonomistyring.

Overvåkingen av skatteinngangen og en gjennomgående kostnadsbevissthet og gjeldsstyring er blant politikernes viktigste oppgaver. Gjennom omstillinger og effektiviseringstiltak de siste årene har politikerne sørget for at Sola har unngått de store kuttene som flere nabokommuner må gjennom. Nedgangstidene ventes derimot å ramme Sola enda mer ut over høsten, men det kommer i det minste ikke i tillegg til kutt i hundremillioners-klassen i driftsbudsjettet.

Solabladet har spurt tilfeldige innbyggere i Sola om hva de ønsker politikerne skal svare på. To av spørsmålene får du i dagens avis, mens video av politikernes svar på alle spørsmålene er å se på solabladet.no.

Fellesnevneren for alt hva politikerne ønsker å gi og prioritere handler om økonomisk handlekraft. Hvordan politikerne vil trygge kommuneøkonomien i fremtiden er kanskje derfor det aller viktigste valgtemaet.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!