Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Leserbrev:

En utvikling i strid med tidsånden

En utvikling i strid med tidsånden

Byplanlegger og Tanangerlisten-kandidat Paul Korsberg har fått laget illustrasjoner som viser hvordan det kan bli seende ut i Tananger med nye blokker ved kaien. FOTO: Illustrasjon

– Kommunen har nå en gyllen anledning til å rette på noe ved å gi oss en sjøhusrekke-lignende bebyggelse ved torvet, à la Bryggen i Bergen, mener Anne Marie Arnøy.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.06.2015 kl 19:15

LESERBREV: Sola kommune har ikke tatt inn over seg at nedturen er begynt, de lever fortsatt i oljerusen. Det blir færre arbeidsplasser. En stor bygningsmasse i Risavika blir stående tomme og kan omreguleres til boliger. På Forus søkes det nå om å omgjøre kontorbygninger til leiligheter. I sentrum legges det nå beslag på 26 boliger som skal erstattes av åtte store blokker.

Så nå lurer jeg på hvem som skal bo i disse blokkene i Tananger og hva de skal drive med? Er det pensjonister, enslige aktive som aldri er hjemme? Ingen familier med barn, håper jeg.

En av de hurtigst voksende næringene på verdensbasis er turisme. Tananger blir jo ikke akkurat en turistattraksjon dersom planen gjennomføres, det blir i så fall med negativt fortegn.

Vi hadde en idyll der hjertet og nerven var området på kaien. Nå er den dessverre fratatt offentligheten. Kommunen har nå en gyllen anledning til å rette på noe ved å gi oss en sjøhusrekke-lignende bebyggelse ved torvet, à la Bryggen i Bergen.

Det bor en filosof på hver haug her til lands, heter det. Fordi vi har så spedt bebyggelse får vi ro i sinnet. Studier viser at mennesker som pakkes tett sammen blir stresset og asosiale. De som lever avsides med stor grad av frihet gleder seg over å møte andre mennesker.

Jeg har to ganger stemt mot EU for å ta vare på vår selvråderett, nå forsvinner den totalt, det sørger Høyre for. De som styrer burde være mer opptatt av innbyggernes trivsel og fundamentale behov. Spre bebyggelsen og sørg for at alle får sin kjøkkenhage eller veksthus. Summende hager er det optimale for helse og trivsel.

Det er jo en grunn for at man anla kolonihagene i sin tid.

Tenk på den trafikkøkningen dette medfører, vi er ikke så overbefolket i dette landet at det skulle være nødvendig å stue folk sammen på denne måten med de miljøkonsekvensene det får.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!