Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

— Gi nytt liv til Torkelsparken

— Gi nytt liv til Torkelsparken

Unge i Tananger ønsker å bruke Torkelsparken. Hvor lenge skal de vente før noe skjer med denne parken?

— Det må kunne gå an å oppgradere Torkelsparken nå, om enn beskjedent, slik at unge i Tananger kan bruke den.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.09.2016 kl 22:51

LEDER: Det er ti år siden kommunen igangsatte sentrumsutviklingen av Tananger. Ennå er ikke planen som skal komme ut av dette ferdig politisk behandlet, og det er få konkrete tiltak som har skjedd i Tananger sentrum disse årene. I fjor ba et knippe politikere om at noe burde skje. Det trengte ikke være noe stort, men et aller annet slik at det i alle fall ser ut som om ting er i utvikling.

Det er blitt lite av det også. Det er ikke vanskelig å forstå at man kan ikke forskuttere en sentrumsplan ved å sette i gang en storstilt byggeaktivitet midt på kommunekaien, men noe kan likevel gjøres.

For eksempel i Torkelsparken. Grøntdraget mellom Torkelstien og Briggvegen har fått en ikke ubetydelig plass i kommunens forslag til områdeplan for Tananger. Her skal bekken igjen renne gjennom, og parken skal fylles med liv og aktivitet. Parken bør man kunne gjøre noe med allerede nå.

— Hvor lenge skal vi gi elevene i Tananger de samme uthalingssvarene?

Elever ved Storevarden og Haga skoler, samt Tananger ungdomsskole har etterlyst liv og lek i denne parken ved flere anledninger. Elevrådsmedlemmer fra de tre skolene har spurt ordføreren under Bukis (barn og ungdommens kommunestyre) om planene for Torkelsparken jevnlig siden 2009. I 2012 ba Storevarden skole i tillegg om Bukis-midler til å sette opp apparater i parken som unge i Tananger kunne ha glede av.

Både i 2009, 2011, 2012, 2013 og 2014 gir ordføreren omtrent det samme svaret til elevene: Torkelsparken er en del av sentrumsplanen, den skal oppgraderes og gjøres til et kjekt sted for barn og unge, men det ligger noe frem i tid.

Elevene ved tanangerskolene har all grunn til å være utålmodige nå, og dersom Torkelsparken igjen kommer opp under neste års Bukis bør både ordfører og rådmann få en litt flau smak i munnen.

Det må kunne gå an å oppgradere denne parken nå, om enn beskjedent og kanskje bare med noe flyttbart, slik at unge i Tananger kan bruke den. I 2012 argumenterte tre elevrådsmedlemmer fra Storevarden for innhold i Torkelsparken slik: Parken ligger omtrent midt mellom Storevarden og Haga. Her ville vi kunne møtes og bli kjent, før vi treffes på Tananger ungdomsskole. Dette har skolebarna i Tananger tenkt på og ønsket lenge. Hvor lenge skal vi gi dem de samme uthalingssvarene?

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!