Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klar tale til Kleppa

Fylkesmannen i Rogaland har vært på kollisjonskurs med politikerne i Sola i flere saker den siste tiden.

Tekst:

Publisert:

LEDER: I hovedsak gjelder dette søknader fra solabuer som ønsker å drive alternativ næringsvirksomhet i områder regulert til landbruks-, natur- og fritidsformål (LNF-områder).

Det blir anslått at mellom 2.000 og 2.500 låver står tomme i Rogaland. Flere hundre av disse står i Sola. De aller fleste bygningene står og forfaller fordi de ikke tilfredsstiller kravene til bruksendring, noe lokale politikere har sett seg leie på. Derfor har de innvilget flere søknader om dispensasjon til alternativ drift i låvene, i et forsøk på å sikre og oppmuntre til aktivitet på de nedlagte gårdsbrukene.

Fylkesmannen hevder at virksomhetene truer landbruks-, natur- og fritidsformål og overprøver stadig lokalpolitiske vedtak. Vedtaket om å stenge dørene ved Sola helsefarm er bare ett av mange eksempler på dette.

Margrete Dysjaland (Frp) har ledet an i kampen for at landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) skal tvinge fylkesmannen til å legge bort arrogansen til fordel for vise skjønn i enkeltsaker og å lytte til lokale politikere.

Nå er det klart at Listhaug anmoder at saken om Sola helsefarm blir behandlet på nytt og at regjeringen stiller seg positiv til fortsatt drift. Dette er en seier for lokaldemokratiet og et tydelig signal til nytiltrådt fylkesmann, Magnhild Meltveit Kleppa, om å endre praksis i liknende saker.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!