Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sommertid er istid

Sommertid er istid

FOTO: #4U

Sommeren er her. Det fine været er på plass, og det samme er sommerens isnyheter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.07.2014 kl 12:30

Ungdomsredaksjonen #4U har testet dem, og gitt dem en rating på mellom én og fem ispinner, der fem er maksimum namhet.

I panelet:

Hans Lindbo

Helene Vikingstad

Jens Kristian Øvstebø

Sigrid Byberg

Dream Yoghurtis Greek style med jordbær og yoghurtflakes

Rating: 1 ispinne

Testens taper. Hele panelet er enig om at denne isen faller igjennom i forhold til andre frozenyoghurter med jordbærsmak. Delvis på grunn av det vi synes er kunstig jordbærsmak, men hovedsaklig på grunn av yoghurtflakene. Ikke smakte de særlig godt, men hovedproblemet er at hver gang man skal ta en skje med is, så er den fylt med noe som ikke minner om noe annet en pigger. På en annen side er det viktig å legge merke til at det faktisk står på isboksen at disse yoghurtflakene er en del av smaksopplevelsen, så hvis man er ute etter noe ekstra crunchy, så vil man kanskje like den bedre.

Dream Yoghurtis Greek style med sitron

Rating: 5 ispinner

“Nam! Denne likte jeg” utbryter Helene når det som blir testvinneren smakes. Dette er den eneste isen hele panelet syns er virkelig god. Vi syns at Diplomis har fått til noe virkelig bra med den runde, men samtidig akkurat passe syrlige sitronsmaken. Det fine med yoghurtkuleis, er at den ikke blir fullstendig hard i fryseren. Den er lett å lage fine iskuler med, og fine iskuler er noe som på mystisk vis gjør de fleste ekstra glade.

Japp:

Rating: 2 ispinner

Denne isen er en frossen japp. Det var i hvert fall det panelet trodde før vi smakte på den. Isen overrasker oss alle med et hint av kaffe i sjokoladeisfyllet. Det skaper litt debatt, der noen verdsetter kaffesmaken, mens den ikke faller helt i smak hos andre. Japp-isen inneholder i tillegg til den splittende kaffe/sjokolade isen et karamellag, og er trukket i en melkesjokolade panelet ikke liker særlig godt. Sjokoladetrekket er grunnen til at isen får såpass lav karakter.

Créme Peanøtt

Rating: 4 ispinner

Denne isen deler testpanelet i to. Én av de få tingene vi er enige om er at dette er en is for mødre. Jentene syns den er veldig god, mens guttene syns den blir for søt. Jentene beskriver den som en «deilig kombinasjon av salte peanøtter, vaniljeis, karamell og sjokolade», mens guttene syns den blir for voldsom. Det fine med denne isen er at det ikke er noen overraskelser. Man får akkurat det man forventer. Om man liker denne isen kommer hovedsaklig an på om man liker peanøtter eller ei.

Créme Pasjonsfrukt og sitron

Rating: 4 ispinner

Denne vaniljepinneisen er trukket i et slags pasjonsfrukt og sitron sorbétrekk. Trekket i seg selv er spennende og eksotisk. Isen er frisk og uvant, men vi syns det er litt rart. Allikevel scorer denne isen relativt høyt på grunn av den ekstremt gode, indre vaniljeisdelen, og det at den langt overgikk våre forventninger. Til tross for dette, får den ikke høyere scoring fordi deler av panelet syns den er litt kvalmende, noe som også kan ha med å gjøre at det ble spist veldig mye is denne dagen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!