Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pessimisme 
smitter

– Kompetanse ruster oss til å etablere ny næring, hvis vi velger å snakke opp regionen vår igjen i stedet for ned.

Tekst:

Publisert:

LEDER: Det er kombinasjonen av for høye kostnader og redusert oljeproduksjon som ligger bak nedgangstiden vi er inne i. Den merkes mange steder i landet, men ingen steder så godt som akkurat hos oss. Oljeselskapenes kostnadskutt betyr dårligere tider for de mange oljeserviceselskapene, og mer enn 20.000 oljejobber er borte.

Er det krise? For mange av dem som har mistet jobbene sine, oppleves dette som krise. Oljerelaterte bedrifter som ikke nedbemanner nå, vurderer nøye situasjonen for å se om de også blir tvunget ut i samme situasjon. De fleste må effektivisere, omstille og spare.

Stavanger-regionen var inntil nokså nylig den regionen i landet der gatene flyter over av melk og honning. Ifølge Petter Stordalen er det noe helt annet som flyter i gatene våre nå.

Nedbemanninger, kostnadskutt og lønnskutt er daglige nyheter. Boligmarkedet er roligere og arbeidsledigheten stiger. Noen mener det er til pass for oss, og mange mener stavangerregionen har godt av et lønns- og kostnadskutt. Slike diskusjoner er likevel mindre viktige enn å samle kreftene inn mot å skape ny vekst.

Det var ingen som prakket på stavangerregionen oljeansvar og rikdom på 60-tallet. Vi så mulighetene og tok dem. Vi tilrettela og kjempet for å få det vi har i dag. Det samme kan vi gjøre igjen.

Det viktigste som er kommet ut av oljen er den kompetansen vi i dag besitter. Den ruster oss til å kunne videreutvikle og etablere ny næring, hvis vi velger å snakke opp regionen vår i stedet for ned.

Alle som prøver å skape, eller selge noe, vet hvor viktig optimisme og positivitet er. Å snakke om krise og blod i gatene skaper inntrykk av en region på hell, en region som ikke lenger er verdt å satse i. Pessimisme og negativitet smitter, og kan gjøre mer skade enn hva fallende oljepriser i en periode gjør.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!