Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Saken om sykkelmuseet er en farse

- Saken om sykkelmuseet er en farse

Tor Helge Skretting vil bygge et beskjedent sykkelmuseum i hagen sin. Saken kastes nå frem og tilbake mellom kommunen og Fylkesmannen.

Fylkesmannen bør utvise mer skjønn i stedet for konsekvent å si nei til bygging i LNF-områder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.08.2014 kl 18:50

LEDER: Sykkelentusiast Tor Helge Skretting ønsker å bygge et sykkelmuseum i hagen sin. Fylkesmannen sier nei fordi hagen ligger i et LNF-område. Politikerne sier ja. Fylkesmannen svarer med å si at vedtaket er 
ugyldig.

Nå skal Fylkesmannen behandle saken på nytt.

Saken ligner en farse, og den er dessverre et klassisk eksempel på hvordan Fylkesmannen og lokaldemokratiet er i konflikt med hverandre om arealdisponering.

Sola kommune har hatt mange slike saker. Flere av dem har gått helt til Miljødepartementet for avgjørelse. Oftest blir de folkevalgte den tapende part.

Det skal selvsagt ikke være for enkelt å få bygge-tillatelse i LNF-området, men man må kunne bruke skjønn. Det er forskjell på å ødelegge matjord for å bygge blokker og å bygge et sykkelmuseum i en hage.

Den nye regjeringen har gitt signaler om å være mer lempelige og fleksible i visse dispensasjonssaker, blant annet i saken om Sola Helsefarm og næring i nedlagte driftsbygninger.

Fylkesmannen fremstår i denne saken som den rigide part. Ved å gi en bedre skjønnsvurdering i slike saker ville Fylkesmannen unngått å dra saker unødig flere ganger gjennom systemet. Det undergraver lokaldemokratiet og bidrar til å demotivere initiativtakere som Skretting og mange andre privatpersoner som ønsker å dra i gang noe for fellesskapet, men som får nei.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!