Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ting og tang

Jeg har et kott med 15 bananesker som jeg ikke vet hva inneholder.

Tekst:

Publisert:

SMÅTANKER: Da jeg flyttet fra en liten leilighet til en større leilighet var jeg glad for å kunne få bedre lagringsplass. Mer rom til å stue inn ting som ikke var i bruk til enhver tid. Jeg tenkte da mest på ting som snøbrett, hagestoler, støvsuger, kofferter og julepynt.

Men det viste seg heller at jo mer lagringsplass du har, jo mer ting lagrer du. Da jeg flyttet fra den lille til den store leiligheten ble en stor del av flyttelasset plassert i kottet på loftet. I disse, la oss si over ti banankassene, var det ulike pynteting og utstyr til hjemmet. Kassene ble plassert i kottet i påvente av at vi skulle få på plass hyller og skap som disse interiørartiklene kunne plasseres i.

Etter fire år ligger alle banankassene trygt plassert på samme sted. Ikke én er åpnet og enda flere er stuet inn sammen med dem. Nå er det så fullt i kottet at jeg ikke en gang orker å se på hva som ligger der inne. Og snøbrettet, hagestolene, koffertene og støvsugeren er det i hvert fall ikke plass til. Det har vi måtte stue inn på gjesterom, soverom og i gangen, akkurat som i gamle dager.

Det verste er kanskje at jeg har fortrengt innholdet i dette kottet så mye at da Stavanger kommune arrangerte garasjesalg, så slo det meg ikke en gang å få solgt unna en del av tingene. Garasjesalget innebar at privatpersoner solgte ting de ikke trengte ut fra egen garasje på en bestemt dag. På den måten kunne folk ta en rundtur i nabolaget å finne brukte skatter. Dette var jo en gyllen mulighet for oss til å få ryddet opp i kottet, men i stedet for var vi heller på den andre siden. Vi gikk rundt og kjøpte det naboene ikke lenger hadde bruk for. Gamle lamper, bøker, bilder og annet interiør.

Selv om jeg nå har kommet på at dette er en mulighet, vet jeg ikke om jeg kommer til å selge ting selv på neste garasjesalg. Jeg er nemlig ikke så god på å kvitte meg med ting. Nylig måtte jeg ta en runde gjennom garderoben å rydde unna en del klær jeg ikke brukte lenger. Dette fordi det var så fullt at jeg ikke fikk opp og igjen skuffene. Men, i stedet for å putte de gamle klærne i en pose og gi dem til Fretex, puttet jeg dem i en bag og stuet dem under senga.

Jeg klarer ikke helt å kvitte meg med noe, tenk om jeg plutselig trenger det igjen? Samtidig vet jeg jo at det ligger flere poser med gamle klær under senga fra før, som jeg ikke har ofret en tanke siden de ble lagt der. Ting, altså.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!