Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Udemokratisk kommunerefom-arbeid

- Udemokratisk kommunerefom-arbeid

Bildet viser en av nabopratene som pågår om kommunesammenslåing. Sola Senterparti mener det er flere udemokratiske sider ved denne prosessen. FOTO: Arkivfoto

Sola Senterparti kommer i dette leserinnlegget med kritikk mot flere sider av kommunereform-arbeidet partiet mener er udemokratisk.

Tekst:

Publisert:

LESERBREV: Vi er inne i en skjebnesvanger tid for Sola sin fremtidige ?eksistens. Skal Sola bestå som egen kommune, eller skal vi avhende den til andre? Om det pågående kommunereform-arbeidet i Sola kan vi konstatere følgende fakta:

• Har det tidligere kommunestyret behandlet realitetene vedrørende eventuell sammenslåing av Sola med andre kommuner?

- Nei.

• Har det nye kommunestyret fått mulighet for å behandle realitetene vedrørende eventuell sammenslåing?

- Nei.

• Har det tidligere kommunestyret behandlet sak om fremgangsmåte og struktur for arbeidet?

- Ja.

• Har nåværende kommunestyre blitt gitt mulighet for innspill til fremgangsmåte og struktur?

- Nei.

• Er det utarbeidet en utredningsrapport av byråkratiet i denne sammenheng, som er tilgjengelig for alle?

- Ja.

• Er tidligere eller nåværende kommunestyret gitt anledning til å drøfte denne rapporten formelt?

- Nei.

• Er det systematisk åpen rapportering fra de pågående samtalene med andre kommuner, tilbake til kommunestyret og våre politiske partier mellom disse samtalene?

- Nei.

• Er det anledning for kommunestyret/de politiske partiene i Sola å komme med formelle innspill i forkant av de kommende samtaler?

- Nei.

• Er det mulighet for drøftinger på forhånd om de temaene som de respektive samtalene omhandler, for kommunestyret eller de politiske partiene?

- Nei.

• Er det rom for å få ?spørsmålene som skal drøftes i samtalene på forhånd - for at deltakerne skal kunne møte godt forberedt?

- Nei.

• Har flertallspartiene i Sola; Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre, lovet Sola sine ?innbyggere å respektere og følge resultatet fra folkeavstemningen i april?

- Nei.

• Vil Høyre, Kristelig ?Folkeparti og Venstre si offentlig til innbyggerne i Sola hva de vil med Sola, sammenslåing eller ikke?

- Nei.

Bred omfattende avgjørelse krever bred omfattende og inkluderende arbeid. Det er det ikke gitt anledning til, verken med hensyn til klok og demokratisk involvering, eller i tidshorisont. Prosessen er uten handlingsrom for reell involvering, og er uakseptabel ut fra grunnleggende demokratiske prinsipper.

Er det grunn til å spørre seg om Sola blir overkjørt av ?Stavanger i dette viktige spørsmålet? Viser regjeringen med sitt strengt regisserte opplegg og tidsramme respekt for reelt lokalt demokrati?

Sola har ikke historie for å la seg overkjøre. Sola har en sjelden sterk historie. Den ligger ?nedarvet i våre gener. Derfor lar vi oss heller ikke overkjøre nå.

Sola Senterparti v/
Anne Marie Joa, Leiv Arild Lie, Henning Røyneberg, Jørund Ubøe Soma, Bjørn Otto Byberg, Turid Harby Joa, Sigbjørn Ølberg, Erik Haga, Mona Aksdal, Per Fosse og Eivind Eide Reime.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!