Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tanangerdagene:

10 ting å elske med Tananger

Hva synes du er det beste med Tananger? Vi har listet opp noen av perlene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.06.2016 kl 10:52

1. Sjøbadet

Hvem andre har et eget basseng med sjøvann som er åpent for alle? Fantastisk året rundt.

2. Tananger indre havn og hummeren

Båtene, husene og havna utgjør en liten sørlandsidyll midt i Tananger. I tillegg har vi Hummeren hotell som fungerer som både restaurant og pub for de lokale.

3. Fiskerne i Tananger

Finnes det noe bedre enn å kjøpe ferske krabber, reker og fisk av lokale fiskere i Tananger? Heldigvis har vi noen unge fiskere som satser, slik at vi vil ha fersk fisk og skalldyr i Tananger i lange tider fremover.

4. Melingssiden

Den smale gata med de hvite trehusene utgjør nok en idyll i Tananger. Det hele topper seg med Kystkultursamlingen i enden av gata.

5. Kvilesteinane

Det er mye vikinghistorie i Tananger, blant annet kvilesteinane som starter ved Hafrsfjord bru. Det var her Erling Skjalgsson ble brakt i land etter sin død.

6. Rott og Flatholmen

Vi har fantastiske øyer utenfor Tananger. Rott er et yndet feriested for mange tanangerbuer og et hjem for noen. Øya er preget av fredet natur og kan by på en helt egen festival om sommeren. Flatholmen med fyrtårnet kan man skimte fra land og det er et fantastisk skue.

7. Havørn

En idrettsklubb som sørger for å holde tanangerbuen aktive og ikke minst skaper samhold. I tillegg er klubben full av fantastiske ildsjeler.

8. Monsenhuset og Oldermannsbakken

Det ærverdige huset til familien Monsen og Oldermannsbakken ved siden av med de gamle steinmurene og høye trærne gjør Tananger indre havn ekstra fin. Foran huset finner du også en liten plass hvor skulpturen «Jentene på Flatholmen» står og skuer utover havnen.

9. Risnes

Svaberg rett ut i Nordsjøen, spektakulær natur og utsikt til alle båtene som kommer inn mot Stavanger og Tananger - en plass for ekte sjøfolk. I tillegg er det et flott turområde.

10. Utkikkspunktene Nunsteinen og Snødefjellet

Ønsker du litt utsikt utover det vakre Tananger er det bare å ta turen opp på de to utkikkspunktene. Her får du sett det meste.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!