120 må gå i Baker Hughes

Baker sier opp 120. FOTO: Arkivbilde

Runde en med oppsigelser er enda ikke ferdig, likevel kommer nå en ny runde der 120 nye ansatte må gå i Baker Hughes.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.03.2015 kl 14:37

Solabladet.no
Solabladet A/S

Etter et styremøte i Baker Hughes ble det bestemt at 120 nye får varsel om oppsigelse. Denne beskjeden kommer før første runde med oppsigelser er ferdig. Da var det 150 som måtte forlate bedriften, nå er det 120 nye. Det er tungt for klubbleder, Atle Bertelsen.

– I første runde var det mye av de innleide og slikt som måtte gå, nå er det ikke mange innleide igjen og situasjonen er mer alvorlig nå enn tidligere. Når vi allerede har gått ned 150 og 120 til må gå så sier det seg selv at det er mange som forsvinner, forteller Bertelsen til Solabladet.

Faste ansatte må gå

Selv om det som oftest er innleide og konsulenter som forsvinner ut dørene først måtte også faste ansatte gå forrige runde. Da var det 60-80 fast ansatte som måtte gå, og tallet vil være det samme denne gangen, eller også høyere. Det betyr at antall medarbeidere i Baker Hughes kryper videre ned fra de opprinnelige 1.500 ansatte.

Nyheten om flere kutt i Baker Hughes er så fersk at det ikke er tatt stilling til hvem som vil få oppsigelsesvarsel. Bertelsen er klar på at bedriften må forholde seg til noen retningslinjer, som ansiennitet og kompetanse.

– Vi har søkelys på ansiennitet, men kompetansen ligger også i grunn. Vi har ikke lyst å kvitte oss med unge, men et sett med regler må vi forholde oss til for vi vil ikke være tjente med å være vinglete på dette punktet, forklarer han.

– Trist å si opp de unge

I forrige runde var det nettopp mange av den yngre garden som måtte gå.

– Det er trist, forferdelig trist. Vi drøftet og måtte si opp mange unge og lovende hos oss, og disse er meget dyktige. Jeg aner ikke hvor mange ganger det ble sagt på møtene at vi ikke sier dem opp fordi de ikke er flinke.

Slik har det blitt for flere oljeservicebedrifter, og trenden vil ikke snu med det første. Oljeprisene har gjort at flere strammer inn og kutter i utgifter og sparer der en kan spare.

Forståelig med kutt

– I første runde kuttet vi for å slanke oss, men nå er det oljeprisen som er grunnen til de nye oppsigelsene. Statoil strammer inn og da strammer også alle andre inn. Oppsigelser blir da resultatet. Denne runden er mer forståelig enn forrige, for vi har ikke like mye arbeid og vi får daglig telefoner fra kunder som vil ha lavere pris, forteller Bertelsen.

Bertelsen har konstant kontakt med de andre klubbelederne i oljeservicebransjen, og situasjonen hos de andre er ikke bedre enn hos Baker Hughes. Likevel prøver han å se så positivt som mulig på situasjonen.

– Drillingsiden i Baker går bra og det er andre industrier som vil få gode medarbeidere med disse kuttene.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Nå kan du få gratis advokathjelp
ANNONSE
Havarikommisjonen skal <br> granske fritidsbåt-ulykker
 
I denne barnehagen er sykefraværet lavt
McDonald's nærmer seg åpning
Norsea Group med ny avtale på Dvalin-feltet
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE