140 år mellom to permer

Terje Rott er veldig fornøyd og stolt av boken.  Jeg tror at veldig mange vil ha glede av å lese denne boken, sier han. FOTO: Line Viste

Nå kan du lese hele historien til den eldste bedriften i Sola.

Tekst:

Publisert:

Solabladet.no
Solabladet A/S

Boken om D. Danielsen AS er nå klar fra trykkeriet. Og hele historien fra den spede begynnelsen, til de velkjente kolonialforretningene og bakeriene, og til åpningen av nybygget på Solasiden av Forus, er med.

Ikke selvskryt

Det var jammen på tide etter 140 år, vil kanskje noen si. Forfatter Atle Skarsten påpeker det i hvert fall i forordet til boken, at de fleste bedrifter vil fortelle historien sin etter 25 eller 50 år, og i hvert fall etter 100 år. Men er det en ting de ikke liker i D. Danielsen, så er det selvskryt, og dette er også det eneste Skarsten er blitt redigert på. Ellers har han fått frie tøyler til å fortelle historien på sin måte, ved hjelp av familien Danielsen, samt kilder han selv har funnet frem til.

– Nye sider ved både D. Danielsen og ikke minst Tananger har dukket opp, sider som jeg er overbevist også vil gi leseren mange spennende stunder, skriver Skarsten.

Tananger-historie

For dette er ikke en lang oppramsing av tall og omsetningsvolum gjennom årene. Boken er rikt illustrert, og baserer seg på historier om menneskene i og rundt bedriften, og om Tananger som sted.

– Det er blitt en fantastisk historie-bok om oppbyggingen av selskap og bygd. Familien Danielsen og deres virke har betydd utrolig mye for Tananger som sted, for folk og for leverandører, sier Terje Rott, styreleder i D. Danielsen Holding AS.

Gave til Lions

Familien Danielsen har bestemt at inntektene fra boken skal gå til Lions i Tananger. Klubben skal selge bøkene, og noen eksemplarer vil også bli lagt ut for salg på Jernia i Tananger. Men også dette salget skal komme Lions til gode.

– Dette blir vår 140-årsgave til Lions og Tananger, sier Rott.

Se bildet større

Mange ikoniske bilder har fått plass i boken. Her fra jernvaren til Grethe Sunde. Her med datteren Eva, Daniel Rommetvedt og nevøen Karl Henning Pettersen på besøk. FOTO: Line Viste

Siste nytt i Nyheter

Nå kan du få gratis advokathjelp
ANNONSE
Havarikommisjonen skal <br> granske fritidsbåt-ulykker
 
I denne barnehagen er sykefraværet lavt
McDonald's nærmer seg åpning
Norsea Group med ny avtale på Dvalin-feltet
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE