Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

#4U tester: Frisbeegolfbanen

#4U tester: Frisbeegolfbanen

Sigrid Byberg (t.v.), Hans Lindbo og Helene Vikingstad koser seg med frisbeegolf på Sola.

«Flygende tallerkener» er neppe et sjeldent syn rundt Sola ungdomsskole. Vi i ungdomsredaksjonen har testet Solas egen frisbeegolfbane.

Tekst:

Publisert:

Det er tydelig at mange frisbeegolfere har glede av banen ved Sola ungdomsskole. Banen består av 18 kurver, og man følger en rute som går rundt Sola ungdomsskole og i området rundt stadion og ved Sola videregående skole. Bruk av banen er et gratis tilbud til kommunens innbyggere. Vi i ungdomsredaksjonen ble nysgjerrige på denne litt spesielle sporten. Er frisbeegolf årets sommeraktivitet? Og passer idretten for alle?

Sigrid, Hans og jeg gjennomførte en test, der vi vurderte grad av vanskelighet og underholdningsverdi.

Du trenger:

• Frisbee

• Penn og papir

• Banekart

Frisbeegolf er en billig sport ettersom alt du trenger er èn frisbee til hver spiller. De fleste hjem har både en og to frisbeer liggende, bortgjemt i garasjen eller underst i lekekassen. Finn den frem og kom deg ut. I tillegg til frisbee er penn og papir nødvendig utstyr. Skrivesaker kommer godt med når man skal notere antall kast. Det siste som bør pakkes i sekken er et banekart. Kartet viser hvor løypen går, hvor man skal kaste fra og hvor kurvene står. Det kan man lett printe ut fra Sola frisbeeklubb sine nettsider: www.solafrisbee.com

Nesten som golf

Ingen av oss hadde prøvd sporten før, men det tok ikke lang tid å sette seg inn i reglene. Konseptet er det samme som vanlig golf. Forskjellen er at man kaster en frisbee istedenfor å slå en ball, og istedenfor hull i bakken brukes spesiallagede kurver. Målet med spillet er å kaste frisbeen fra A til B med så få kast som mulig. Man kaster fra det stedet hvor frisbeen ligger etter forrige kast.

Både fart og et steg ut til siden er tillatt, så lenge den ene foten er plantet der frisbeen landet. Når frisbeen er i kurven, noterer man antall kast og går videre til neste utkast. Ved utkastet starter spilleren med færrest kast på forrige kurv. Videre er det derimot den spilleren som ligger lengst vekk fra kurven som kaster først, uansett hvor mange kast som er gjort i forhold til de andre.

Populært

– Her var det mange folk, utbrøt Hans da vi skulle starte spillet.

Både Sigrid og Hans som begge går på skole i byen, var overrasket over antallet frisbeegolfere som vi delte banen med denne søndags formiddagen. Vi fant etter hvert ut at det pågikk en turnering, og følte oss noe ille til mote blant disse dyktige og erfarne spillerne. Det tok likevel ikke lang tid før vi var alene igjen, ettersom konkurrentene suste gjennom løypa, mens vi mildt sagt trengte flere kast.

Mine største utfordringer var å ikke treffe forbipasserende eller biler ettersom frisbeen har en merkelig tendens til å flyge der den absolutt ikke skal. Latteren satt løst, da frisbeene gang på gang krasjet i trær og busker. Etter en del prøving og feiling kom vi frem til en taktikk som vi syntes var særdeles god. Den gikk ut på å bruke håndleddet for å få frisbeen til å gå i en rett linje, i stedet for å bruke voldsom kraft.

Kjøpe frisbee?

For å prøve frisbeegolf trenger man kun èn frisbee (eller såkalt disk) til hver spiller. Mer aktive frisbeegolfere derimot varierer mellom ulike typer disker alt etter hvor langt de skal kaste. To av diskene vi brukte var utdelt som reklame, mens den tredje disken var av god kvalitet og kjøpt på sportsbutikk. Selv var jeg overbevist om at jeg hadde et talent for frisbeegolf, helt frem til vi byttet disk.

Alle frisbeene funket, men det er helt klart kjekkest og mest rettferdig med skikkelige disker til alle. Diskene som var gratis, vinglet og ble lett tatt av vinden. Den som var kjøpt derimot, var noe tyngre, skar luften bedre, og var lettere å styre.

Fin sommeraktivitet

Etter utallige kast på Solas frisbeegolfbane gikk Hans av som vinner, etterfulgt av Sigrid og så meg. Sporten falt absolutt i smak. Vi var alle overrasket over hvor morsomt frisbeegolf er. Særlig kjekt var det å spille på en så fin og forseggjort bane, hvor hvert utkast var merket med skilt.

Frisbeegolf er en fin sommeraktivitet for både familier og vennegjenger i ungdomsskolealderen og oppover. Sporten krever lite utstyr, men tar derimot mye tid. Det kan derfor bli slitsomt for både voksne og barn, dersom små barn skal delta. En løsning kan være å ikke fullføre hele løypen.

Ungdomsredaksjonen synes alt i alt at frisbeegolf er et supert alternativ til å ligge på sofaen i sommer.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!