Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Aibel kutter 230 ansatte

Aibel kvitter seg med 230 ansatte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.03.2014 kl 15:58

Flesteparten av dem som nå mister jobben er ansatt i Bergen, Stavanger, Harstad og Stjørdal, melder Haugesunds Avis.

I dag har selskapet hatt allmøter hvor de har informert de ansatte om at i alt 230 må gå.

Rundt 180 av de 230 som mister jobben, er ansatt innen kjerneområder som ingeniørtjenester, innkjøp og ledelse.
30 av de ansatte som nå må gå, har arbeidssted ved kontoret på Forus. I tillegg skal det totalt kuttes 50 stillinger innenfor stab, en del av disse er lokalisert på Forus. Det kan dreie seg om stillinger innen alt fra finans og kommunikasjon til personal.

- Hvordan har stemningen vært i Aibel i dag?

- Dette er ingen hyggelig melding å få, følgelig har det heller ikke vært en kjekk dag. Det er en tung melding å ta med seg hjem og det preger definitivt dagen i dag, sier Bjørg Sandal, kommunikasjonsdirektør i Aibel, til Solabladet.

Kontrakter havnet i Østen

Ifølge Sandal er det to sentrale årsaker til at de nå kutter ansatte. En av årsakene er at fem av kontraktene i forbindelse med den nye Gudrun-plattformen i fjor gikk, til Østen.

- Her så vi for oss å vinne en av kontraktene, noe vi ikke gjorde. Da vi kom til nyåret, startet diskusjonen om kostnadsnivået i bransjen. Vi ser at mange selskap har behov for å dra ned kostnadsnivået og redusere kostnadene. Disse to forholdene er å betrakte som de viktigste grunnene for at vi må kutte 230 stillinger, sier Sandal.

- Blir det flere kuttrunder?

- I allmøtene vi har hatt, har vi sagt at vi jobber iherdig med å vinne nye kontrakter, men vi er avhengig av å vinne noen av dem for å hindre at vi må redusere ytterligere, sier Sandal.

- Ble permitteringer vurdert?

- Ved permitteringer skal du kunne dokumentere og vise til at arbeidsopphøret varer i en begrenset periode. Her ser vi at vi ikke oppfyller dette kravet, da har vi blitt nødt til å si opp disse 230 ansatte.

- Sunt å diskutere kostnader

Hun tror diskusjonen omkring kostnadene i oljebransjen er sunn.

- Over tid har kostnadene bygget seg opp og jeg tror på mange måter det er er sunn diskusjon å ta, både for oss i oljeserviceindustrien og for operatørselskapene. Alle erkjenner nok at det er ting å jobbe med for å bli mer kostnadseffektive, sier Sandal.

Kutter ikke i Haugesund

Selskapets avdeling i Haugesund er foreløpig skånet for kuttene.

- Per i dag ligger det godt an med arbeid i Haugesund, sier Sandal til Haugesunds Avis.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!