Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Alle får barnehageplass

Alle får barnehageplass

Alle barn med rett til barnehageplass skal få plass i år, melder Sola kommune. Her fra Sørnes barnehage sine ferieaktiviteter i fjor, hvor Lilly Malene Hauglid koser seg med en drink på reise i «Thailand». FOTO: Arkiv

Sola kommune mener de klarer å gi en barnehageplass til alle som har rett på det i år.

Tekst:

Publisert:

1. februar gikk søknadsfristen ut for å søke barnehageplass til barnet ditt i året 2014/2015. Sola kommune har foreløpig ikke fått sett skikkelig på søkertallene, men kan allerede si at alle som har rett på barnehageplass, vil få det.

– Vi har startet å se på tallene og vi klarer i år å gi tilbud til alle de som har søkt og som har rett på en barnehageplass, sier Tove Valdeland, barnehagesjef i Sola kommune.

420 søkere

Hun forteller at de foreløpig ikke er helt ferdige med analysene om hvor mange ledige barnehageplasser Sola har til neste barnehageår.

– Men det er 420 nye søkere med rett til plass, det vil si barn som er født før 31. august i fjor, og som har søkt innen fristen. Samtidig vet vi at det er 403 som skal begynne på skolen, sier Valdeland.

Ny planleggingsmetode

Barnehagesjefen forteller at de i år har benyttet fremskrivingene fra Barnehagebruksplanen som styringsverktøy i planleggingen av behovet for barnehageplasser.

– På den måten har vi fått en kvalifisert dimensjonering av tilbudet. Å fremskrive barnetallsutviklingen i et lengre perspektiv gir oss bedre muligheter til å etablere nye plasser i god tid. Tidligere antok en at det ble behov for nye plasser, men en ventet til etter hovedopptaket før en startet etableringen de nye plassene. Dette var uforutsigbart særlig for brukerne, sier Valdeland.

Hun vil samtidig presisere at å treffe nøyaktig med antall barnehageplasser er vanskelig.

Ventelister i fjor

I fjor var det 386 barn som i februar fikk tilbud om barnehageplass, mens 60 barn med lovfestet rett stod på venteliste.

Til sammen var det 666 barn som søkte om å få begynne i barnehage i 2013. Året før i 2012 var det derimot hele 148 barn som stod på venteliste. Da hadde 689 barn søkt om plass i barnehagen.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!