Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Alle hjerters dag

Alle hjerters dag

Miriam Træland har ansvaret for å lage små sjokoladehjerter som skal pynte muffinsene. FOTO: Silje Foss Langeland

- Det er kjempekjekt å bake muffins. Det er liksom en litt annerledes dag på skolen, sier Ane Bjerkebæk (14).

Tekst:

Publisert:

På Sola ungdomskole ble valentinsdagen i dag markert med muffins og hjertepynt i kantina. På skolekjøkkenet lå brett på brett med muffinsformer klare til steking, og mens noen fikset glasur lagde andre hjertepynt til toppen. Rundt 100 muffins skulle lages og selges i kantinen på skolen.

Guttenes ansvar å være romantiske

Siri Alvær (14) og Rikke Sørnes (14) står med en stor bolle med lys muffinsdeig som snart er klare til steking. Også de synes det er kjekt å kunne bruke skoledagen på å feire dagen ved å bake, men foreløpig har de ingen store planer for resten av alle hjerters dag.

- Jeg skal nok ikke gjøre noe spesielt i dag, utenom dette. Jeg er jente, og det er jo liksom guttene som skal gjøre noe spesielt for oss, sier Alvær (14).

- Det hadde nok vært en enda koseligere dag hvis vi hadde kjærester da, legger Sørnes til.

- Pynter med hjerter

Lærer i mat og helse, Gerd Inger Vandvik, forteller at grunnen til at elevene markerer dagen ved å lage muffins er fordi de har knyttet det opp mot et valgfag.

- De har et valgfag som heter produksjon av varer og tjenester og det skulle de ha akkurat i dag, så da tenkte vi at det passet fint å gjøre noe hyggelig i forbindelse med valentinsdagen, sier hun.

Selv om de til vanlig ikke pleier å gjøre noe spesielt denne dagen, forteller Vandvik at elevene synes det er veldig kjekt.

- Vi har for eksempel noen gutter nede i kantina som pynter med hjerter for harde livet, også synes jo elevene at det er kjempegøy å lage muffins, sier hun.

- En fyr som het Valentin?

Valentinsdagen markeres som en feiring av kjærligheten 14. februar hvert år. Dagen var opprinnelig en feiring til minne om en eller flere helgener med navnet Valentin. En av mytene går ut på at Valentin ble fengslet fordi han viet soldater ulovlig. En annen sier at før Valentin ble henrettet skrev han et avskjedsbrev til sin kjære Julia og undertegnet med «din Valentin». Valentinsdagen blir blant annet feiret stort i land som USA.

Vet dere hvorfor vi feirer valentinsdagen?

- Jeg er ikke helt sikker, men var det ikke en fyr som het Valentin eller noe sånt? Spør Sørnes.

- Det er en dag hvor man skal ha kaker, kos og blomster. Litt som på film kanskje, legger Mygland til.

Se bildet større

I kantina på Sola ungdomskole hadde elevene hengt opp hjerteballonger og laget en valentinsdag-meny. FOTO: Silje Foss Langeland

Se bildet større

Rikke Sørnes (14) og Siri Alvær (14) synes det var kjempekjekt å bake muffins på kjærlighetens dag. FOTO: Silje Foss Langeland

Se bildet større

Både Tiril Mygland (14) og Ane Bjerkebæk (14) synes at valentinsdagen handler om å ha det hyggelig med kos, kaker og blomster.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!