Anbefaler 12 meter seilingshøyde

Avinor og brannvesenet vil ikke godta en ny Hafrsfjord bru med en seilingshøyde som reduserer sikkerheten. Kystverket anbefaler derfor ikke en lavere bro slik Vegvesenet ønsker. FOTO: Helene Pahr-Iversen

Kystverket er enig med både kommunen, brannvesenet og Avinor om at seilingshøyden under den nye Hafrsfjord bru bør være 12 meter.

Tekst:

Publisert:

Solabladet.no
Solabladet A/S

Statens vegvesen ønsker en ny fire felts bro over Hafrsfjord med en maks seilingshøyde på 5,5 meter. Begrunnelsen er at utslipp fra tungtransport da blir mindre, syklister får en enklere forsering av broen, og det vil bli mer estetisk.

Klarer ikke 5,5 meter

Vegvesenet har fått mye kritikk for å ha vektlagt estetikk og syklisters velbefinnende mer enn sikkerhet og beredskap i saken om den nye Hafrsfjord bru. Både brannvesenet, Avinor og Sola kommune påpeker at nødetater må kunne komme til Hafrsfjord under en eventuell ulykke. Nødetatene sine fartøy vil ikke komme under en bro med en 5,5 meter seilingshøyde.

Avinor påpeker i sin uttalelse til Vegvesenet at rullebanen ligger like ved Hafrsfjord, og at det er uakseptabelt for lufthavnen å godta en redusert seilingshøyde som kan medføre redusert sikkerhet og tap av liv.

Transportkorridor Vest

Samme syn deler også Sola kommune og brannvesenet. Også Kystverket støtter sikker-hetsargumentene og ber nå Vegvesenet går videre i plan-leggingen av den nye broen med en seilingshøyde på 12 meter.

Den nye broen er en del av Transportkorridor Vest-prosjektet. Riksveg 509 skal utvides til fire felt fra Sømmevågen til Sunde. Tidligere har det vært vurdert å beholde dagens Hafrsfjord bru og bygge en ekstra bro med to felt. En ny fire felts bro ses nå på som et bedre forslag.

Statens vegvesen skal nå ta stilling til om de vil føye seg etter de mange etatene som ikke vil redusere seilingshøyden.

Siste nytt i Nyheter

Nå kan du få gratis advokathjelp
ANNONSE
Havarikommisjonen skal <br> granske fritidsbåt-ulykker
 
I denne barnehagen er sykefraværet lavt
McDonald's nærmer seg åpning
Norsea Group med ny avtale på Dvalin-feltet
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE