Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Anleggsentreprenører mangler oppdrag

Anleggsentreprenører mangler oppdrag

De store anleggsentreprenørene i distriktet, deriblant Stangeland Maskin, mangler oppdrag og varsel permitteringer. De håper sentrale politikere vil hjelpe dem. FOTO: Trine Barka Højmark

I går varslet Stangeland maskin og flere andre anleggsentreprenører at de kan måtte sende ut permitteringsvarsler før jul. Årsak: De har ikke nok oppdrag, akkurat nå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.12.2015 kl 12:47

For anleggsentreprenørene ser mange oppdrag fremover i tid, men akkurat denne vinteren skrumper markedet inn. I en pressemelding skriver de at både Risa, Stangeland Maskin, Bjelland, Nordbø Maskin og Rygg Maskin vurderer å permittere ansatte før jul.

De skriver at dette skjer til tross for at det investerer mye i å bygge ny vei og annen infrastruktur de neste årene.

– På litt lengre sikt er markedssituasjonen svært lovende. Det skal bygges mye vei i vår region, men politisk sendrektighet gjør at vi på kort sikt er tvunget til å bygge ned kompetanse og leveringsevne som samfunnet i høyeste grad trenger i neste omgang, sier administrerende direktør Trond V. Tvedt hos Risa i pressemeldingen.

Forventer politisk handling

Stangeland-sjef Olav Stangeland sier at han ikke så denne situasjonen komme i sommer.

– Jeg trodde aldri at våre sentrale politikere ville tillate noe slikt. Det er nå vi skulle forberedt oss til de store oppdragene som kommer om et års tid, i stedet risikerer vi å måtte bygge ned virksomhetene denne vinteren, sier Stangeland i pressemeldingen.

De håper sentrale politikere nå vil gjøre noe:

– Alle vet at det skal bygges mye veianlegg i vår region og vi har en samferdelsminister som kommer fra Rogaland og kjenner utfordringene svært godt. Nå forventer vi at han tar grep, i det minste ved å forskottere midler slik at ikke næringens leveringsevne blir satt vesentlig tilbake.

– Det er sjelden vi snakker så samstemt både på vegne av en samlet næring og ikke minst samfunnet rundt oss, sier Trond V. Tvedt og Olav Stangeland i pressemeldingen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!