Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Antenne-parken kan bli gjenåpnet

Antenne-parken kan bli gjenåpnet

Frp-politiker Tom Henning Slethei er glad for at kommunen og Forsvaret har funnet en løsning som gjør at folk igjen kan ferdes inne i antenneparken på Risnes. Nå er det opp til kommunen å vurdere om endringene som må gjøres med tursti og gjerder kan la seg gjøre uten for høye kostnader. FOTO: Trine Barka Højmark

– Dette viser hva vi kan få til når politikerne står samlet, mener Tom Henning Slethei (Frp).

Tekst:

Publisert:

Mange tok det tungt at Forsvaret valgte å stenge antenneparken for offentlig ferdsel. Flere forbudsskilt ble satt opp, til turgåeres store irritasjon. Etter hvert fikk de som trosset forbudet også tilsnakk av Forsvaret.

Området på Risnes eies av Forsvaret, men har alltid vært et yndet turområde for tanangerbuen. Her har både turgåere, skoleklasser, barnehager, hundeeiere og mange andre kost seg her og gledet seg over den flotte naturen.

Forsvaret begrunnet forbudskiltene med at det hadde vært gjentatte forsøk på hærverk mot installasjonene. Siden da har politikerne i Sola forsøkt å få omgjort vedtaket.

– Det nytter

Tom Henning Slethei, gruppeleder i Sola Frp, er en av dem som har engasjert seg. Han tok saken opp i et formannskapsmøte og fikk politikernes flertall til å sende en formell henvendelse til Forsvaret om å vurdere stengingen på nytt. Det viste seg å virke.

– Det viser hva vi kan få til når politikerne står samlet om noe, sier han.

Kommunen skal ha hatt flere møter med Forsvaret og Forsvarsbygg, og resultatet er nå at det er enighet om at allmennheten kan få tilgang til parken. Det er likevel visse betingelser. Det må tilrettelegges og stien må justeres. I tillegg må det settes opp gjerder. Saken ligger nå hos avdeling eiendom i kommunen som vurderer om dette kan la seg gjøre uten for store kostnader.

– Det er altså et visst forbeholdt, men det ser ut som om vi kan få gjenåpnet antenneparken, sier en fornøyd Slethei.

Helhetlig tursti

Sola Frp har hatt mange samtaler med Forsvarsbygg for å få til en ordning. Også Sola Venstre har engasjert seg med henvendelser til stortingspolitikere og statlige departementer.

– Jeg er veldig glad for at antenneparken kan bli brukt igjen. Sammen med turveien gjennom Jåsund og langs Myklebust blir antenneparken på Risnes en fin helhetlig turopplevelsem sier Tom Henning Slethei.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!