Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Arbeidsløysa har gått litt ned

Arbeidsløysa har gått litt ned

Tal frå NAV syner at mengda arbeidssøkarar utan arbeid i Sola har gått litt ned den siste månaden. FOTO: Arkiv

Talet på arbeidssøkarar heilt utan arbeid har gått ned sidan førre måned.

Tekst:

Publisert:

Dei siste tala frå NAV er eit lite steg i rett retning for Sola. Mengda heilt arbeidslause har gått ned med 3,8 prosent, frå 801 i november, til 770 denne månaden. Men arbeidsmarknaden er framleis langt frå friskmeld. Samanlikna med arbeidsløysa i fjor, er det no 25 prosent fleire arbeidslause enn det var i desember 2015.

Sola hadde i november den høgste prosentvise arbeidsløysa, med 5,5 prosent av arbeidsstokken heilt ledige. Den tvilsame æra er det no Sandnes som innehar. Der er 5,4 prosent av dei arbeidsføre heilt utan arbeid.

Nest størst arbeidsløyse er det i Sola og Egersund. Her er 5,3 prosent av dei arbeidsføre heilt utan arbeid. I Rogaland rekna under eitt, ligg arbeidsløysa på 4,5 prosent. På landsbasis er 2,8 prosent av dei arbeidsføre heilt utan arbeid.

Tek ein med personar i arbeidsretta tiltak er bruttoarbeidsløysa 6,6 prosent i Eigersund, 6,3 prosent i Sola, 6,3 prosent i Sandnes og 6,1 prosent i Stavanger.

Det vart lyst ut 738 leige stillingar i desember i Rogaland. Samanlikna med same månad i fjor er dette ei auke på 56 prosent. Yrkesgruppene med flest ledige stillingar denne månaden er helse, pleie og omsorg (185 stillingar), industriarbeid (104 Stillingar) og serviceyrker og anna arbeid (140 stillingar).

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!