Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Arbeidstilsynet fant brudd hos TS'en

Arbeidstilsynet fant brudd hos TS'en

Arbeidstilsynet er ikke tilfreds etter at det utførte uanmeldt tilsyn hos Stangeland Maskin i forbindelse med arbeidet i Eiganestunnelen. (Bildet er tatt i forbindelse med ny rundkjøring på Kleppvegen) FOTO: Arkivfoto

Stangeland Maskin har fått varsel om pålegg etter uanmeldt besøk fra Arbeidstilsynet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.10.2016 kl 14:52

Arbeidstilsynet har avdekket brudd på registrering og kontroll av arbeidstiden til sjåførene hos Stangeland Maskin, skriver Stavanger Aftenblad.

Det kommer frem i rapporten Arbeidstilsynet har laget, etter at det gjennomførte to uanmeldte tilsyn hos entreprenørfirmaet i mai og april i år.

– Vi gjennomførte et oppfølgingstilsyn etter at Arbeidstilsynet fant lignende brudd hos Stangeland Maskin under et tilsyn i 2011, forteller tilsynsleder, Gro Ellingsen, i Arbeidstilsynet til Stavanger Aftenblad.

Det første tilsynet ble gjort for å sjekke at arbeidsbestemmelsene for sjåførene som arbeider med Eiganestunnelen ble overholdt.

– Under oppfølgingstilsynet viser det seg at Stangeland Maskin ikke har fulgt opp det vi påpekte i forrige tilsyn. Da stiller vi oss spørsmålet hvorfor det ikke har skjedd? Det ser vi alvorlig på. Vi forventet at en så seriøs aktør skulle ha dette i orden, sier Ellingsen, til avisen.

Doble skift

Arbeidstilsynet begrunner påleggene med 21 punkter som er beskrevet i rapporten. Blant annet skal en ansatt ha hatt tolv doble skift i første kvartal av 2016, og 45 sjåfører skal ha arbeidet over 12 timer per dag, noen opp mot 18 timer.

Stangeland Maskin stiller seg uforstående til flere av punktene i rapporten.

– Vi har redegjort for praksisen vår i svarbrevet til Arbeidstilsynet. Vi har kommentert alle forhold i rapporten, og oppklart flere misforståelser og feil i funnene. Vi opplever at vi gir gode svar, men at vi har en annen oppfatning enn Arbeidstilsynet på hvordan praksisen på noen av punktene skal være, sier HMS-K-sjef hos Stangeland Maskin, Olav Silde, til Stavanger Aftenblad.

Statens vegvesen, som også var tilstede på tilsynet som ble gjort i mai, er nå i gang med å kartlegge og bearbeidet dokumentasjon som Stangeland Maskin har lagt frem. Deretter skal vegvesenet lage sin egen rapport.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!