Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Årets viktigste nyheter

Mye har skjedd i Sola i løpet av 2014. Her er noen av de nyhetene som fikk mest oppmerksomhet.

Tekst:

Publisert:

JANUAR: Statsråd Bent Høie ber kommunene si sin mening om å gi fastleger reservasjonsrett mot å henvise til abort. Venstre-politiker Anja Berggård Endresen forsøker å få flertall for et nei til reservasjonsrett under en interpellasjon i kommunestyret.

FEBRUAR: Taket på c-bygget til Tananger ungdomsskole kollapser. Årsaken viser seg å være konstruksjonen. Uhellet kunne hatt alvorlige konsekvenser, men heldigvis skjedde dette på et tidspunkt da ingen befant seg inne i skolebygningen.

MARS: Sola Helsefarm får fortsette sin drift i den nedlagte driftsbygningen på Soma. Helsefarmen har hatt dispensasjon og fylkesmannen ville stanse driften. Politikere med Frp i spissen kjempet for å få saken på dagsorden, og med regjeringens ja til ny drift i nedlagte gårdsbruk får Sola Helsefarm fortsette.

APRIL: Haga-elever sliter med mobbing via det sosiale nettstedet Instagram. Anonyme personer legger ut bilder og stygge ord om elever på Instagram. Både elevrådet, foreldre og rektor reagerer sterkt mot den digitale mobbingen.

MAI: Ølberg-kiosken brenner ned. Dette setter et voldsomt engasjement blant mange rogalendinger som har et nært og nostalgisk forhold til pommes frites og softis fra Ølberg. Kioskeier Olav Stangeland lover ny kiosk.

JUNI: Etter flere protestaksjoner og brutte forhandlinger er det klart at lærerne går til streik. KS sitt forslag, spesielt vedrørende bunden arbeidstid, opprører lærerne kraftig. Sola videregående skole blir berørt av streiken.

JULI: Terrortrusselen mot Norge skjerper beredskapen. Kommunen med ordfører og beredskapsjef avventer situasjonen og er klar dersom noe skulle skje.

AUGUST: Hunden Tønes blir skutt på Hellestøstranden. En bonde skyter hunden fordi den ikke er i bånd, og fordi han hevder at den truer sauene hans. Hendelsen vekker enorm harme blant dyrevernere, og over 1000 mennesker deltar i en minnesmarkering for hunden på stranden i protest mot skyte-episoden.

SEPTEMBER: Ordfører Ole Ueland sier han vil forby tigging i Sola. Solapolitikerne diskuterer ivrig et mulig tiggerforbud denne måneden. Ap mener det er flaut, mens Frp mener tigging ikke er et problem. Enden på diskusjonen er at et tiggerforbund avventes for å se hva nabokommunene bestemmer seg for å gjøre.

OKTOBER: Elisabeth Eriksen tyr til Facebook for å hjelpe sønnen, Vetle, med å få venner. Sammen starter de en vennegruppe for ensomme ungdommer. Saken, som startet i Solabladet, får medieoppmerksomhet over hele landet, og Vetle får mange nye venner.

NOVEMBER: Halliburton kjøper Baker Hughes. Gigantfusjonen skal gjøre selskapet mer konkurransedyktig. Oljenæringen er presset, og de store selskapene har en fot på bremsen. Den nedsatte aktiviteten forplanter seg på en rekke oljeserviceselskaper, som varsler oppsigelser og nedbemanninger.

DESEMBER: Flertallet i fylkestinget er enige om en bypakke på Nord-Jæren som innebærer nye bomstasjoner og bomsatser. Flertallet av fylkespolitikerne står steilt mot de høylytte protestene fra Frp og Sp om mer bompenger som finansieringsmiddel for veier og kollektivprosjekt.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!