Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Asylmottaket vedtatt stengt etter knappe tre måneders drift

Asylmottaket vedtatt stengt etter knappe tre måneders drift

Sola statlige mottak skal legges ned. Dette bildet av HR-leder i Sola kommune, Siw Selheim, mottaksleder Roger Meinich-Bache og nestleder og informasjonsansvarlig Saira Khursheed inne i en av boligene, ble tatt i forbindelse med åpningen av mottaket 1. juli. FOTO: Arkivfoto

Det kommer stadig færre asylsøkere til Norge. Derfor har UDI nå bestemt at Sola statlige mottak skal legges ned.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2016 kl 12:24

Etter å ha nådd en topp i fjoråret, har antallet asylsøkere som kommer til Norge, sunket kraftig. Derfor har UDI sett seg nødt til å legge ned flere mottaksplasser. I august ble 7000 lagt ned, og mandag kom nyheten om at ytterligere 3800 mottaksplasser skal vekk. Ett av mottakene som blir rammet av nedleggelsene er Sola statlige mottak.

Dermed blir levetiden kort for det desentraliserte mottaket som åpnet 1. juli i år.

- Vi tror det er et bedre integreringstiltak enn det å bo på et senter. De må lage maten selv, gå tur i området, gå i skolen og i barnehagen, bli kjent med naboer og idrettslag og så videre, sa mottaksleder Roger Meinich-Bache den gang.

Nå må de belage seg på å gjøre seg kjent med nye nærmiljø. Fra 1. februar neste år er det nemlig kroken på døra for Sola statlige mottak.

– Skuffende at Sola rammes

Sola statlige mottak drives av firmaet Abri Vekst, som også driver Forus Transittmottak.

Se bildet større

Kjartan Dirdal, viseadministrerende direktør i Abri Vekst. FOTO: Privat

– Det er ikke overraskende at UDI nå må avvikle flere mottak, men veldig skuffende at det rammer mottaket vårt i Sola. Dette er et mottak som allerede har gjort seg bemerket med flere gode integreringsprosjekter, sist da beboere var med å arrangere Sola Smaksfest forrige helg. Det er også synd at vi ikke får fortsette det gode samarbeidet med Sola kommune og alle de flinke frivillige, sier Kjartan Dirdal, viseadministrende direktør i Abri Vekst.

Sola statlige mottak har 120 faste og 30 variable plasser. Det er 6,5 årsverk knyttet direkte til mottaket, i tillegg til en prosjektstilling i 50 prosent i regi av UDI.

De ansatte ble orientert tirsdag morgen.

– Det er en tøff nyhet for våre dyktige ansatte, som nå mister sine arbeidsplasser. Men også for beboere som nå i sommer flyttet fra andre mottak, nå må de nok en gang flytte, sier Dirdal.

Takker mottak

–Nå er vi der at vi må legge ned ytterligere 3800 plasser. Dette er i hovedsak ordinære mottaksplasser, men også noen hundre plasser i ordinær transitt. Dette berører dessverre mottaksansatte, kommuner og beboere, sier avdelingsdirektør i UDI, Christine Wilberg.

Hun takker alle som deltok i etablering og drift av mottakene som ble opprettet i fjor høst.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!