Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lærerkonflikten er over:

Åtte av ti lærere stemte ja

Åtte av ti lærere stemte ja

Lærerne har stemt ja til den nye avtalen med KS og det blir ikke en forlenget streik. Bildet er fra en demonstrasjon ved flyplassen under ONS-messen. FOTO: Helene Pahr-Iversen

Flertallet av lærerne har sagt ja til den nye arbeidstidsavtalen. Det betyr at konflikten er over.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.09.2014 kl 15:42

Det blir ingen ny lærerstreik. Lærerne har godtatt det nyeste forslaget av arbeidstidsavtalen mellom lærerorganisasjonene og KS, og det betyr at konflikten er over. Uravstemningen til Utdanningsforbundet ble avsluttet i går kveld. 50 prosent av deres medlemmer stemte over forslaget og nesten 80 prosent sa ja til det.

– Konflikten er slutt, men det betyr ikke at tillitskrisen er over. Dette har vært et læreropprør – og dette er et vendepunkt: Hvis KS på nytt prøver å påtvinge lærerne økt tilstedeværelse og mindre fleksibilitet, vil det utløse nøyaktig samme konfliktnivå som vi har hatt dette siste halvåret, advarer Ragnhild Lied, leder i Utdanningsforbundet, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Lærerne har vunnet frem i streiken

– En profesjonskamp

Hun peker på at hver femte lærer ønsket å fortsette streiken. Det var 21 prosent som stemte nei i uravstemningen.

– Dette viser at det fremdeles er et godt stykke igjen før vi har den arbeidstidsavtalen lærerne mener de trenger for å kunne gjøre en god jobb. Det vil selvsagt prege våre krav når avtalen skal reforhandles, sier Lied.

Hun takker samtidig for engasjementet under streiken og mener at læreropprøret var nødvendig for å vinne det hun kaller en profesjonskamp.

Lied håper nå politikerne tar tak i den voksende rekrutteringskrisen som preger skolene.

– De må sørge for at nasjonale ambisjoner for skolen er mulig å gjennomføre i en skolehverdag som mange steder preges av nedskjæringer og kutt, sier Lied.

LES OGSÅ: Lærerstreiken er over

Glad for tydelig ja

Kommunesektorens organisasjon (KS) er glad for at det ble et tydelig ja fra lærerne denne gangen.

– Det gir oss et godt utgangspunkt for det samarbeidet partene nå skal i gang med. Nå er det organisasjonenes ansvar å bygge tillit sentralt og lokalt, slik at dette samarbeidet kan gi det resultatet vi er enige om, nemlig å legge grunnlag for arbeidstidsordninger som fremmer skoleutvikling og læring, sier styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, i en pressemelding.

Den nye avtalen trer i kraft 1, august 2015.

LES OGSÅ: Tilbake på skolebenken

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!