Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Baker Hughes-ansatte tiltalt for innsidehandel

Baker Hughes-ansatte tiltalt for innsidehandel

Tre personer er tiltalt for innsidehandel, hvorav to av de tiltalte skal være ansatte ved Baker Hughes. FOTO: Arkiv / Solabladet

To ansatte hos Baker Hughes er av Økokrim tiltalt for ulovlig innsidehandel, det skriver Stavanger Aftenblad torsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.07.2015 kl 14:47

- Økokrim mener at to av de tiltalte har utnyttet posisjonen sin som ansatte i et oljeserviceselskap. En av dem har kjøpt aksjer i et oljeselskap selv, mens den andre har gitt informasjonen til en tredjeperson som har kjøpt aksjer i det samme oljeselskapet, sier politiadvokat i Økokrim, Lars-Kaspar Andersen til Aftenbladet.

Økokrim mener to (51-åringen og 39-åringen) av de tre skal ha fått urettmessig tilgang til informasjon hos Baker Hughes om resultater fra prøveboring av en letebrønn på Pil-feltet i Norskehavet, skriver Aftenbladet.

Ifølge Aftenbladet var alle de tre tiltalte kjent med at informasjonen som de fikk ikke var offentlig kjent og kunne føre til kursstigning på aksjene.

Likevel skal to av de tiltalte ha kjøpt aksjer i Rocksource for henholdsvis 26.500 (39-åringen) og 800.000 kroner (62-åringen). Etter at oljeselskapet i en børsmelding den 6. mars 2014 annonserte et olje- og gassfunn i letebrønnen steg kursen på selskapets aksjer med 117 prosent fra en kurs på 1,07 kroner til 2,33 kroner, skriver avisen.

Strafferammen for ulovlig innsidehandel er opptil 6 års ubetinget fengsel, skriver Økokrim på sine nettsider.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!