Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bålforbudet er opphevet

Bålforbudet er opphevet

På grunn av tørt vær og mye vind måtte brannvesenet i Sør-Rogaland innføre totalforbud mot å tenne bål. Rett før helgen ble derimot forbudet opphevet (arkivfoto). FOTO: Helene Pahr-Iversen

Fredag forrige uke ble totalforbudet mot å tenne bål i Sør-Rogaland opphevet.

Tekst:

Publisert:

Som følge av tørt vær den siste måneden la brannvesenet tirsdag 28. januar inn totalforbud mot å tenne bål. Forbudet ble opphevet fredag forrige uke. Brann og redningssjef, Henry Ove berg, forteller at til tross for forbudet har det vært nok å gjøre for brannvesenet i Sør-Rogaland.

- Vi har fått en del henvendelser om at folk ikke har tatt hensyn til forbudet. Vi har hatt tilfeller der folk tydelig har tent bål selv, i tillegg til noen uforklarlige branner, sier han.

- Må ta konsekvensene

Selv om flere har trosset forbudet og gjort opp ild blant annet i Sola, har ikke brannvesenet blitt strengere på å sette opp forbud.

- Nei, men vi gjør folk oppmerksom på når det er bålforbud og legger blant annet ut informasjon på hjemmesidene våre. Hvis folk ikke følger dette må de ta konsekvensene av det selv.

Politiet har tidligere gått inn og sagt at de kom til å bøtelegge dem som ikke overholdt forbudet. Berg synes det er en helt naturlig reaksjon.

- Når vi setter opp forbud er det ulovlig å tenne bål. Det er helt naturlig at samfunnet reagerer når noen ikke følger spillereglene, spesielt når man ser på de store brannene som har vært rundt i landet, understreker han.

Sterk vind og tørr vegetasjon

Etter halvannen uke med totalforbud kan folk nå tenne bål utendørs igjen. Likevel er det ikke utelukket at det vil komme flere forbud.

- Vanligvis kommer dette rundt påsketider, men når det blir så tørt i jordsmonn og vegetasjon som det har vært, i tillegg til kraftig vind, er det lett for at en brann kan spre seg. Da kan vi innføre forbud igjen, sier Berg.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!