Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Røyneberg barnehage:

- Bærer preg av at vi har vært på sparebluss

- Trenger ikke være pedagog for å se at dette ikke er bra

- Bærer preg av at vi har vært på sparebluss

FOTO: Helene Pahr-Iversen

– Nå må vi gjøre noe med uteområdet til Røyneberg barnehage, sier Tor Jan Reke (H).

Tekst:

Publisert:

Tirsdag behandlet formannskapet barnehageundersøkelsen fra 2013. Både de kommunale og de ikke-kommunale barnehage i Sola kommer godt ut av denne med skår på landsgjennomsnittet, eller litt over.

Politikerne ytret stor begeistring over resultatene av den store brukerundersøkelsen, men det var indikatorene barnehagene fikk lavest skår på som fikk mest oppmerksomhet.

– Vi er nødt til å ta barnehagenes fysiske miljø på alvor. Det ligger på oss og rammene vi gir, påpeker Jess Milter (Ap).

– Noe må gjøres

Tor Jan Reke (H) sitter i Samarbeidsutvalget ved Røyneberg barnehage, som er en av solabarnehagene der det skorter mest på det fysiske miljøet. For tre år siden pågikk planleggingen av den nye store barnehagen på Røyneberg for fullt. Så ble prosjektet lagt på is. Nå er det vedtatt at barnehagen skal bygges, men ikke med det første. Det betyr at ansatte, barn og foreldre må klare seg med dagens barnehage noen år til.

– Man trenger ikke være pedagog for å se at dette ikke er bra. Røyneberg barnehage bærer preg av at vi har vært på sparebluss lenge, og snart må noe gjøres, sier han.

– Mangler vedlikehold

Ap-politiker Siv-Len Strandskog påpeker at mindretallet har funnet rom for å sette av penger til en oppgradering av Røyneberg barnehage i flere år, men at flertallet ikke bevilger penger.

– Dette viser igjen at vi må ta bedre vare på bygningene våre. Det er ikke ok at virksomhet eiendom ikke bruker opp budsjettet sitt når det er så mye å vedlikeholde, sier hun.

Også Tananger barnehage mangler en del før bygningen og uteområdet er i tilfredsstillende stand. Det gjelder også Tjelta barnehage avdeling Dysjaland. Ordfører Ole Ueland sier rådmannen skal komme med en liste over rehabiliteringsbehovene for barnehager i Sola.

Nøkkelord

Se bildet større

Tor Jan Reke (H) FOTO: Bernt Eirik Rød

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!