Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bedre 4G-dekning i Tananger

Bedre 4G-dekning i Tananger

Telenor utvider sitt 4G-nett i Tananger og på Forus. FOTO: Illustrasjonsfoto

Tre nye mobilstasjoner i Sola har fått 4G-dekning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2015 kl 11:18

Telenor holder nå på med en omfattende utbygging og oppdatering av 4G-nettet (Fjerde generasjon mobilnett) i hele landet. Målet er at 98 prosent av befolkningen skal ha tilgang til et høyhastighets nett i løpet av 2018.

Og nylig ble tre mobilstasjoner i Sola kommune åpnet med 4G-dekning. Disse stasjonene er Eldfiskvegen, Plattformvegen og Kanalsletta.

Stasjonen i Eldfiskvegen vil gi bedre dekning til boligområdet mellom Nunstein og Rodamyr på Tananger, samt bolig- og industriområde øst og nord for Risavika. Kanalsletta basestasjon dekker boligområdet på Bjergsted og nordvestre del av Forus, mens Plattformvegen dekker landområdet mot Melsviga, Snøde og området sørover og Tananger sentrum.

Bedre innendørs-dekning

– Dagens raske utvikling med smarttelefoner og nettbrett stiller økte krav til mobilnettet, og med 4G tar vi et viktig steg mot økt kapasitet, høyere hastigheter og bedre surfeopplevelser, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge i en pressemelding.

Denne utbyggingen vil gi bredbåndsdekning over større områder og mobildeknig til flere. I tillegg vil det gi bedre dekning innendørs for både private husholdninger og på arbeidsplassene.

– Per i dag har mer enn 80 prosent av Norges befolkning 4G-dekning fra Telenor utenfor egen bolig. Mange steder som allerede har 4G-dekning vil også merke forbedring når 800-frekvensen nå tas i bruk, sier Amundsen.

– Vi vet også at kundene våre bruker mobilen like mye hjemme i stua som når de er ute på farten eller på jobb, og vi må hele tiden oppgradere mobilnettet for å levere dekningen som kundene etterspør, legger han til.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!