Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bergensfjord settes i trafikk fra 9. mars

Bergensfjord settes i trafikk fra 9. mars

Bergensordfører Trude Drevland blir gudmor for MS Bergensfjord. Skipet døpes 6. mars og settes i trafikk få dager senere. FOTO: Espen Gees

Skipet starter seilingene tidligere enn planlagt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.02.2014 kl 15:42

Det opplyser Fjord Line i en pressemelding. Opprinnelig var planen at skipet skulle settes inn i trafikk fra torsdag 3. april, men rederiet har valgt å fremskynde seilingsstarten.

- Vi er meget tilfreds med at Bergen Group Fosen har levert skipet i henhold til den tidsplanen som ble avtalt i fjor sommer. Dermed har vi nå tilstrekkelig tid til innkjøring av teknisk utstyr og kvalitetssikring av drift og logistikk. Hvis mulig kommer vi til å starte seilingene tidligere enn planlagt, sa Ingvald Fardal, administrerende direktør i Fjord Line, tidligere denne måneden.

Bergensfjord skal døpes av Bergens-ordfører Trude Drevland torsdag 6. mars. På de to påfølgende dagene blir folk invitert om bord i Bergen og Stavanger, før skipet legger ut på sin første seiling med passasjerer søndag 9. mars.

Da tar rederiet søsterskipet MS Stavangerfjord ut av trafikk for å gjennomføre planlagt garantiarbeid, før begge skip fra og med mandag 17. mars er i full drift med daglige avganger fra de tre havnene i Norge og Hirtshals i Danmark.

Forrige uke ble det klart at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil åpne for at selskapet skal få ta med vogntog innenriks på strekningen mellom Bergen og Stavanger.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!