Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bjørn A. Stangebye er død

Bjørn A. Stangebye er død

Bjørn A. Stangebye gjorde mye for å vekke interessen for trær og vekster blant rogalendinger. Nå er han gått bort.

Grunnleggeren av Rogaland Arboret er død, 94 år gammel.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2015 kl 10:39

Bjørn A. Stangebye er kanskje best kjent som «Arboretets far». Det var han som var initiativtakeren til å etablere et arboret i Rogaland i 1972. Det ble starten på Rogaland Arboret, som er på drøye 700 mål og ligger på Sviland. Han var styreformann i flere år, og var daglig til stede i arboretet også lenge etter at han gikk av som styreformann.

Stangebye døde på Sola sjukeheim onsdag. Han etterlater seg tre barn og barnebarn.

Stangebye var, inntil han kom på sykehjem, bosatt på Joa, der han stelte sine trær og blomster med stor omhu. Interessen for trær og planter er noe av det han er mest kjent for, og han bidro også økonomisk til å få etablert en sansehage på Tananger bo- og hjemmetjenester til glede for beboerne.

Bjørn Stangebye engasjerte seg også i politikk og samfunnsspørsmål, blant annet om byggingen av det nye sykehjemmet i Sola. Han ivret svært for at sykehjemmet skulle bygges på Åsen med utsikt og nærhet til trær og planter i stedet for nede i Solakrossen. Han tok også til orde for å bygge interkommunale sykehjem for å sikre nok dekning av sykehjemsplasser i regionen.

Han satt også i kommunestyret for Sola Høyre mellom 1972 og 1975.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!