Geocaching: Bli med på skattejakt

Et åpent sinn, en god porsjon nysgjerrighet og en smarttelefon er i grunnen alt du trenger for å komme igang med geocaching. Men, hva er det, egentlig?

Tekst:

Publisert:

Solabladet.no
Solabladet A/S

Har du sett voksne folk - eller barn for den saks skyld - oppføre seg en smule snodig ute i offentligheten? Klatrende i trær, kikkende i busker eller kravlende på bakken, som om de er på let etter noe?

Da skal du ikke utelukke at det er geocachere i aksjon du har observert.

Se bildet større

Katrine Rott har drevet med geocaching i et par nå. Hun er både glad i å løse oppgaver, samt å lage dem for andre. FOTO: Line Njaa Viste

– Passer for alle

Geocaching er en utendørsaktivitet hvor spillerne bruker enten en gratis mobilapp eller en GPS-enhet for å finne godt skjulte beholdere rundt om i verden. Kort fortalt er det en måte å utforske nye steder på. Det uttales forresten "geokæsjing", og beholderne vi leter etter kalles "cacher" (kæsjer på norsk).

– Geocaching er midt i blinken for folk som ikke er så interessert i å gå tur bare for turens skyld. Det er utrolig kjekt. Og når man først har begynt med dette her, er det veldig lett å bli hekta, sier Katrine Rott.

Så nå er det ingen unnskyldning for ikke å involvere seg i friluftslivets år, selv for de av oss som ikke kan betegnes som de typiske allværsjakke-friskusene.

Finnes overalt

Katrine har drevet med dette i et par år, og er selv en av dem som har lagt ut de mange "kæsjene" rundt omkring i Tananger. For de finnes overalt rundt oss.

Det er mer enn 10 millioner registrerte brukere på Geocaching.com, med over 800.000 i USA, mer enn 275.000 brukere i Tyskland og flere enn 160.000 i Canada. Mer enn 2,5 millioner geocacher venter på å bli funnet i over 180 land.

Nysgjerrig på hvordan det virker? Se filmen over og les mer i papirutgaven av Solabladet.

Siste nytt i Nyheter

Nå kan du få gratis advokathjelp
ANNONSE
Havarikommisjonen skal <br> granske fritidsbåt-ulykker
 
I denne barnehagen er sykefraværet lavt
McDonald's nærmer seg åpning
Norsea Group med ny avtale på Dvalin-feltet
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE