Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

BMI legger ned oljeruta

BMI legger ned oljeruta

I fjor høst lanserte BMI Regional en ny direkterute mellom Sola og Nord-Norge. Da kunne lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen hilse Ian Woodly velkommen til Sola. Nå legger selskapet ned én av sine to ruter fra flyplassen. FOTO: Andreas Askildsen

Oljeruta overlevde kun ett kvartal.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.05.2014 kl 12:26

Bare måneder etter at BMI Regional startet oljeruta mellom Stavanger lufthavn, Sola og Harstad/Narvik lufthavn, varsler selskapet at det nå er slutt. 9. mai foretar det britiske flyselskapet siste flygning på ruta.

Lavt passasjergrunnlag

- Det kan jeg bekrefte. Vi har fulgt nøye med på denne flyvningen, og blant annet hatt møter med Avinor. Det er hovedkontoret vårt i Storbritannia som nå har bestemt seg for å legge ned ruten, sier Nina Handegaard, forretningsutvikler i BMI Regional, til Aftenbladet.

Flyruta ble opprettet kun måneder etter at funnene fra rapporten Fly Arctic var lagt frem. Rapporten viste stor etterspørsel for en slik forbindelse, samtidig som næringslivet ville kunne spare store summer på en direkterute mellom Stavanger og Nord-Norge.

Årsaken til at selskapet nå velger å kutte ut ruten fra sitt rutenett, er dårlig passasjergrunnlag, samtidig som andre flyselskap også har kastet seg inn i konkurransen om passasjerene mellom Stavanger og Nord-Norge.

Handegaard opplyser at selskapet vil opprettholde de øvrige rutene i Norge.

BMI Regional har flygninger fra Stavanger til Gøteborg og fra Aberdeen til Kristiansund og Oslo.

Kuttet Tromsø

Ruten mellom Sola og Nord-Norge har blitt operert med en 49-seters Embraer ERJ145, men maskinen har flydd med få passasjerer siden oppstarten.http://solabladet.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=9191

Opprinnelig gikk direkteruta til Tromsø, via Harstad/Narvik, men i slutten av februar kuttet BMI Regional i ruten.

«På bakgrunn av tilbakemeldinger fra kunder, reisebyråer og andre aktører den siste uken, er BMI Regional kommet frem til at det ikke lenger er lønnsomt å operere ruten til Tromsø uten forbindelse videre til Hammerfest», skrev selskapet i en pressemelding.

Til gjengjeld åpnet SAS sin nye direkterute mellom Sola og Tromsø 30. mars.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!