Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Brit Helen fikk tilbake golfscooteren

– Dette er ikke en rullator

Brit Helen fikk tilbake golfscooteren

Brit Helen Hagen fikk endelig tilbake den stjålne golfscooteren sin etter en måned. Politiet har nemlig trodd dette var en rullator og koblet derfor ikke funnet med savnetmeldingen fra Hagen. FOTO: Trine Barka Højmark

Politiet etterlyste eieren av en rullator i går. Det viste seg at det var en golfscooter, som Brit Helen Hagen hadde anmeldt stjålet for over en måned siden.

Tekst:

Publisert:

I går skrev Solabladet om en forlatt rullator som var funnet ved Sande gård. Rullatoren hadde stått ved bensinstasjonen i flere uker, og politiet i Sola hadde spurt seg frem både på sykehjem og alderspensjonat uten å finne eieren. Politibetjent Helge Mikalsen gikk derfor ut i Solabladet og etterlyste eieren, som et siste forsøk.

Det tok da ikke lange tiden før eieren ble funnet. Brit Helen Hagen hadde nemlig savnet sin golfscooter siden midten av desember.

– Golfscooteren ble stjålet fra garasjen vår natt til 13. desember og jeg anmeldte den stjålet mandagen etter, forteller hun.

To betegnelser

Politiet har da ikke koblet at anmeldelsen fra Hagen og den forlatte rullatoren handlet om samme gjenstand. For de hadde jo ikke fått inn noen savnetmelding om en rullator.

– Sånn er det når du bruker to betegnelser, sier Hagen.

En golfscooter er en enmanns golfbil som brukes på golfbanene. På denne er det plass til å feste en golfbag bak og så kan du kjøre rundt mellom de 18 hullene, i stedet for å gå. Den kjøres som en vanlig scooter.

– Og det er fint for meg som ikke er 100 prosent til bens, sier Hagen.

En rullator er derimot er en slags gåstol med hjul, som en kan bruke til å støtte seg til når en går om en er dårlig til bens.

Fikk den tilbake

Hagen ble kontaktet av en venn som hadde sett artikkelen på Solabladet.no og husket at hun hadde blitt frastjålet golfscooteren sin forrige måned. Hagen tok så kontakt med Sande gård og fikk hentet golfscooteren sin i dag.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha fått den tilbake. Hvis ikke måtte jeg jo kjøpt en ny og det er dyrt. Så nå blir det mange golfturer i sommer, sier hun.

Thomas Erik Sande, som jobber på Sande gård, forteller at scooteren har stått på bensinstasjonen i mange uker. Han hjalp Hagen med å frakte scooteren hjem, slik at hun slapp å demontere den for å få plass i egen bil.

Usikker på standen

Det er fortsatt usikkert om golfscooteren er i god stand etter å ha vært savnet i over en måned. Hagen må først få ladet den og startet den opp for å se om den fungerer som den skal.

– I og med at dem som stjal dem ikke hadde nøklene, så frykter jeg at den kan være ødelagt. Det er nemlig en slags startsperre på og da kan det hende at tyvene har dyttet scooteren med stive hjul, sier Hagen.

I tillegg er to reservehjul som var festet til scooteren forsvunnet.

Se bildet større

Brit Helen Hagen sjekker tilstanden til scooteren, før hun får hjelp av betjeningen på Sande gård til å frakte den hjem. FOTO: Trine Barka Højmark

Se bildet større

Solabladet skrev fredag om at politiet etterlyste eieren av en rullator. FOTO: Skjermdump

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!