Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Da Aleksander og Kasper møtte Oilers

Da Aleksander og Kasper møtte Oilers

Aleksander Moen møtte uredd opp mot Oilers-spillerne for å ta droppen. FOTO: Charlotte Mæland

Aleksander Moen og Kasper Sæbø Tyssvang var med på Superlaget som slo Oilers hele 27-4.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.01.2016 kl 20:57

Med fire rekker på Superlaget var de godt skodd foran storkampen mot selveste Oilers lørdag morgen, og midt i det hele stod solaguttene Aleksander Moen og Kasper Sæbø Tyssvang.

Det viktigste for dem er ikke at de skal spille mot Oilers, mer at de får være med å spille ishockey. Begge guttene har autisme, men synes det er strålende å få spille hockey hver lørdag. Men denne lørdagen var det litt mer spesielt.

– Jeg har fått joggedress av Oilers fordi vi skal spille kamp, forteller Aleksander til Solabladet.

Han viser den stolt frem, og foreldrene hans forteller også at drakten han har fått av Oilers er gjev. Men at han skal spille mot Oilers er ikke det viktigste for ham.

– Jeg gleder meg til å spille, sier han.

Mye følelser, mye uro

Personer med autisme kan ha problemer med å uttrykke seg emosjonelt, og det emosjonelle aspektet kan variere fra frustrasjon til glede på veldig kort tid. Men både for Kasper og Aleksander denne dagen er det bare glede de viser. Mens de sitter i garderoben og får på seg utstyret smiler de, de spøker med foreldrene sine og de vet hva som venter dem.

Det å vente derimot er ikke alltid like lett for dem. At det skjer mye nytt rundt dem er heller ikke like lett. Derfor må de begge ta en liten time out på hver sine tidspunkt før de igjen er klar for å ta del i det som skal skje.

Kasper er i rekke en, mens Aleksander er i rekke to. Tålmodig sitter de på benken og venter på at de skal få komme ut på isen. Først er det Kasper sin rekke, og sammen med sin kamerat, Terje, da Superlaget allerede leder.

Smilende skled han over isen sammen med lagkameratene, og da han skulle bytte med Aleksander sin rekke var det en glisende gutt som kom inn i boksen. Aleksander på sin side mer eller mindre sprintet ut på banen og stilte seg i midtsirkelen for å ta droppen mot Joakim Hjelm.

– Jeg scoret!

Da Kasper skulle spise frokost med familien lørdags morgen spurte moren hva han skulle spise. Svaret var kontant.

– Jeg skal spise Oilers til frokost.

I DnB arena fortalt han dette igjen. Han skulle på banen å spise Oilers-spillerne. Og det gjorde han virkelig.

For både Kasper og Aleksander var på banen flere ganger, og da Kasper entret banen for andre gang kom han seg foran mål, fikk pucken og satte den i mål.

– Jeg scoret! Jeg scoret mål. Så du det?

Gleden var enorm, smilet var bredt. Det var bare så fantastisk å score, om det så bare var ett mål.

– Nå skal jeg ut på isen og score igjen og være lykkelig, forteller han videre til Solabladet.

Hver gang han er på benken følger han med resultatet.

– Nå har vi scoret 12 mål. Jeg scoret ett av dem, sier han stolt til Solabladet mens han prøver å få i seg vann mellom slagene.

Stor opplevelse

Ved siden av ham sitter Aleksander. Han smiler, men han vil ha pappas oppmerksomhet. Etter å ha spilt i nærmere en time og ha ventet lenge på å få spille begynner tålmodigheten å bli lavere.

– Kan vi gå nå?, spør han faren.

– Vi skal gå øyeblikk. Nå skal vi takke for kampen først, så skal vi gå, beroliger faren med.

På dette tidspunktet er stillingen 27-4 til Superlaget. Han har scoret mål selv, han har fått se kameraten score et mål, han har slitt litt med hjelmen, han fått duellert med Oilers-spillerne. Med så mange inntrykk er han klar for å få koble ut litt. Det er også Kasper.

– Det var veldig kjekt å spille. Og så var det kjempekjekt å score mål, sier Kasper mens moren hjelper ham å kle av seg alt utstyret inne i garderoben igjen.

Med et siste heiarop i garderoben sammen med lagkameratene deres kan de begge konstatere at nok en gang var de og Superlaget best.

Bildeserie

Superlaget mot Oilers

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!