Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Den lille is-testen

For andre året på rad har vi i Solabladets ungdomsredaksjon, #4U, lekt matkritikere og samlet oss i min kjellerstue for å dømme fem av sommerens småisnyheter. Men ta den med en klype is: Våre utmerkede paletter kan gradvis ha blitt påvirket av at vi ble mettere mot slutten av testen. Is-testen

Tekst:

Publisert:

Kroneis-Oreo

(Hennig Olsen)

Det er ikke til å legge skjul på at Oreo en av de smakene som kan blandes med det meste, og forbedre smaken på det meste. Denne isen består av vaniljeis med iblandet Oreokjeks. Dette er en isblanding vi har sett før i kuleisformat. Denne isblandingen kommer i en kjeks som er ment til å ha oreosmak.

Plussidene ved denne isen er at selve isen var kjempegod. I tillegg scorer den på at det var rikelig med god melkesjokolade i bunnen av kremmerhuset, akkurat slik det bør være på en god kroneis. Den når ikke helt opp, dessverre, på grunn av iskjeksen. Den synes vi var litt for seig, og litt smakløs.

Score: 4 av 5

Krone-is Karamell

(Diplom-is)

Karamell er for noen en sikker vinner. For andre blir det fort litt i det søteste laget. Denne isen ble litt i søteste laget for hele panelet. Selve iskremen hadde karamellsmak. Den var toppet med små karamellbiter. Og den hadde et lass med flytende karamellsaus i midten. Det ble rett og slett litt mye for oss.

Den scorer likevel på søt innpakning, god lukt, fin farge og en av de beste kjeksene vi har smakt. Kjeksen er trukket med sjokolade på innsiden!

Score: 3 av 5

Royal pistasj

(Diplom-is)

Få er vant til pistasj-is, så denne ble møtt med en del skepsis i panelet. Likevel er dette testens vinner. Dette er en klassisk ispinne der isfyllet er trukket med sjokolade. Denne skiller seg ut fra andre ispinner fordi den istedenfor vaniljeis er fylt med pistasj-is og sjokoladesaus, trekket består av mørk sjokolade med pistasjnøtt biter. Panelet var enige om at kontrastene i isen, i tillegg til en deilig smak vi ikke var helt vant til, gjorde isen til et spennende valg, som egentlig ikke kan trekkes for noe.

Score: 5 av 5

Dugg Jordbær og

Granateple

(Hennig Olsen)

«Endelig kan vi få tak i porsjonssorbet!», var vår reaksjon til denne. Denne lille butten er uten meieriprodukter. Denne isen var kontrastløs i og med at alt sammen smakte det samme, men vi trekker den ikke for mye for det. Den kraftige, gode jordbærsmaken gjorde fint opp for dette.

I tillegg så sorbeten veldig innbydende ut, med fin sterk, rosa farge. Det som holder den igjen fra toppkarakter er at den ble i litt søteste laget. Den kunne godt vært enda friskere.

Score: 4 av 5

Smeltis Jordbær (Diplom-is)

Dette var en is vi alle i utgangspunktet var positivt innstilt til, men den gjorde et mindre godt inntrykk. Det er ikke så mye annet å si om denne at det er jordbæris. Det er egentlig kun det. Jordbæris. Ikke noe saus eller syltetøy. Jordbæris. Og ikke en spesielt god en heller. Vi synes den ble litt for kunstig. Den rare eimen av esterjordbær satt igjen i kjellerstua resten av dagen etter at vi hadde spist denne.

Score: 2 av 5

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!