Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det er nå 712 helt ledige i Sola

...men veksten i arbeidsledigheten flater ut

Det er nå 712 helt ledige i Sola

Veksten i arbeidsledigheten ser ut til å flate ut, men det er fortsatt mange arbeidsledige i Sola. FOTO: Line Viste

4,9 prosent er helt ledige i Sola nå. Det ser likevel ut som veksten i arbeidsledigheten flater ut.

Tekst:

Publisert:

I slutten av mai var det 11.099 personer som stod helt uten arbeid i Rogaland. Det ser likevel ut til at veksten i arbeidsledige ikke lenger er så stor.

– Justerer vi for sesongvariasjoner ser det ut til at veksten i arbeidsledigheten flater ut, sier Truls Nordahl, fylkesdirektør i NAV Rogaland i en pressemelding.

Rogaland har likevel fremdeles høyest arbeidsledighet i Norge. I april var 4,3 prosent helt ledige i Rogaland. Sammenliknet med i fjor har arbeidsledigheten økt med 45 prosent. 12.948 personer i Rogaland stod helt uten arbeid eller var i et tiltak gjennom Nav i utgangen av mai. Det er nesten dobbelt så mange menn som kvinner dette gjelder og arbeidsledighetene er størst i bygg- og anleggsbransjen, industriarbeid og ingeniør- og ikt-fag.

Flere jobber deltid

Det var 1.511 flere personer som er delvis i jobb i mai enn i april.

– Vi ser på dette som positivt fordi det indikerer at mange aktive arbeidssøkere tar i mot det arbeidet de finner selv om det er på deltid. Det er svært mange fordeler med å være fleksibel og ha en fot inne i arbeidsmarkedet, sier Truls Nordahl.

Det er store variasjoner mellom kommunene når det gjelder arbeidsledighet. Eigersund og Sandnes kommuner har den største arbeidsledigheten på 5,5 og 5 prosent. I Sola var det i mai 712 helt ledige noe som er 4,9 prosent av arbeidsstyrken i kommunen.

Økning i utlyste stillinger

Samtidig som flere blir arbeidsledige er det en vekst i antall stillinger som blir lyst ut i Rogaland. I mai ble 15 prosent flere stillinger lyst ut enn samme periode i fjor.

– Vi er svært glade for at de som ikke har jobb nå ser ut til å ha flere stillinger å søke på. Ikke bare ser arbeidsledigheten ut til å ha flatet ut, men vi ser en økning i tallet på utlyste stillinger. Det er i Nord-Rogaland at vi ser den største prosentvise økningen i ledige stillinger, men vi ser og en betydelig økning i utlyste stillinger i Stavanger-regionen, sier Truls Nordahl.

Det innen helse, pleie og omsorg, bygg- og anlegg og industriarbeid det trengs folk.Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!