Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dette er de mest leste sakene i 2015

Dette er de mest leste sakene i 2015

McDonalds planer om å åpne i Sola og ekteparet Kersbergens utfordringer etter nedskjæringene i oljebransjen var noe folk var opptatt av i 2015. Videoene av lærere og elevers minner fra Sola ungdomsskole og råneturen med politiet ble godt sett. Saken om hummertyvene og politikernes besøk i minkhuset engasjerte mange.

Burgerkjeden som skal etablere seg på Sola og søppel ved golfbanen var to av sakene som engasjerte mest i fjor.

Tekst:

Publisert:

1. McDonalds åpner på Sola

Nyheten om at burgerkjeden McDonalds skulle åpne på Sola engasjerte mange i år. Sjappa har ennå ikke åpnet, men det var tydelig at mange gledet seg til det. Saken engasjerte stort i sosiale medier, og det var splid blant folk som mente dette var akkurat det Sola trengte og de som ikke ville ha kjeden hit.

Se bildet større

Store mengder boss ble dumpet ved Solastranden golfklubb. FOTO: Privat

2. Søppeldynge ved golfbanen

Solabladet fikk tips om at det lå strødd boss ved golfbanen ved Solastranden. Denne saken gikk godt i sosiale medier og enden på visa ble at bosset til slutt ble fjernet og de ansatte på Solastranden golfklubb er fornøyde.

3. Aggressive arbeidere går dør til dør

I mars advarte politiet om at utenlandske arbeidere gikk dør til dør og ga lave tilbud på maling og vasking av tak. Mange var blitt lurt av dørselgere som oppjusterte prisen etter hvert. En dame i Tananger opplevde selgerne som aggressive og ante ugler i mosen da de krevde kontater på stedet.

Se bildet større

I år ble Sola ungdomsskole 50 år og dagen ble feiret med flere av de tidligere lærerne og rektorene. FOTO: Linn Iren Erevik Nilsen

4. Hva husker du best fra Sola ungdomsskole?

Da Sola ungdomsskole feiret sitt 50 års jubileum tok vi runden blant elever, ansatte og tidligere ansatte og spurte hva de husket best fra tiden på skolen. Sola ungdomsskole er den største ungdomsskolen i Sola og en skole mange har et forhold til. Videoen om minnene ble sett av mange tusen.


5. Se den heftige diskusjonen i minkhuset

Tidligere i år raste debatten om hvorvidt pelsdyrfarmene skulle få lov til å drive eller ikke. Politikerne var svært uenige og vi tok med representanter fra begge sider inn i minkfarmen til Arild Byberg for å diskutere og lære litt mer om å drive pelsdyrfarm. Saken fenget mange.

Se bildet større

Vi ble med politiet på tur da de hadde opplæring i å kjøre utrykning. FOTO: Linn Iren Erevik Nilsen

6. På «rånetur» med politiet

I høst ble vi med politistudenter da de skulle lære seg å kjøre utrykning. Videoen av politiet som kjører 142 kilometer i timen ble godt sett.

7. Skambitt sau svømte for livet

En sau svømte for livet i Hafrsfjord etter å ha blitt skambitt. Bonden trodde selv det var en hund som hadde gått til angrep på sauen. Sakene om båndtvang har engasjert mye i Sola og bonden mente dette beviste at eierne ikke har kontroll på hundene sine når de ikke er i bånd.

8. Lokkemann i Tananger

I september forsøkte en mann å lokke noen barn med seg inn i en bil ved Tananger ungdomsskole. Skolen oppfordret foreldre til å snakke med barna sine om hva de skal gjøre dersom de møter noen som forsøker å lokke. Politiet ba folk være observante og notere seg registreringsnummeret om de så bilen.

Se bildet større

Fiskerparet Alice Roseth Eik og Kurt Inge Helleberg ble frastjålet 200 hummere i november. FOTO: Trine Barka Højmark

9. Ber om hjelp til å fakke hummertyvene

I november ble fiskerparet Alice Roseth Eik og Kurt Inge Helleberg frastjålet hele 200 levende hummer. De hadde hummerne i en kiste i Ølberg havn og uvedkommende hadde brutt opp kisten i løpet av natten. De ba om hjelp til å fakke hummertyvene. En uke senere ble en fisker i Tananger også frastjålet hummerne sine og ba folk være på vakt.


10. Begge kan miste jobben

Det siste året har det vært mange oppsigelser i oljebransjen. Vi snakket med ekteparet Kjersti og Joop Kersbergen som begge mistet jobben og var bekymret for fremtiden.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!