Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nei til storkommunen:

— Dette lever vi greit med

— Dette lever vi greit med

Ordfører Ole Ueland annonserer et rungende nei til storkommunen når forhåndsstemmene er talt opp. — Dette er klar tale, sier han. FOTO: Helene Pahr-Iversen

Storkommune-tilhenger Ole Ueland er ikke overrasket over resultatet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.05.2016 kl 22:06

Ordfører Ole Ueland er ikke vant med å tape valg, men i folkeavstemningen om storkommunen er det nei-siden som vinner suverent. Forhåndsstemmene er talt opp, og hele 82 prosent sier nei til en kommunesammenslåing mellom Sola, Stavanger og Sandnes.

Det lever likevel Ueland greit med.

— Jeg er glad for at det er et tydelig svar fra folket. Det gjør det lettere for kommunestyret når de skal behandle folkeavstemningen, sier han.

God stemning

Ordføreren benytter samtidig anledningen til å både klemme og gratulere storkommune-motstanderne Siv-Len Strandskog (Ap) og Leiv Arild Lie (Sp).

Gruppelederne og flere politikere fra de ulike partiene er i kveld samlet på rådhuset mens de nøye følger med på resultatene fra folkeavstemningen. Annonseringen av forhåndsstemmene førte stemningen i taket blant nei-folkene. Tilhengerne av storkommunen tar det hele med fatning.

— Vi klarer oss fint som egen kommune, bemerker Frp-politiker Tom Henning Slethei, selv om han nok mener Sola kunne klart seg enda bedre som en del av en storkommune.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!