Dødsengler

Matt Whyman Dødsengler Damm 2005. 156 s.

Tekst:

Publisert:

Solabladet.no
Solabladet A/S

Vi leser nyhetsoppslag om mafiaen i Colombia; om narkohandel, mord, korrupte politimenn og gatevold. I Whymans roman blir skildringen nærere og mer grusom fordi vi får oppleve volden sett gjennom et barns øyne. Boka handler om de to blodsbrødrene Alberto og Sonny i byen Medellín i Colombia.
De tar småjobber for tobakkshandleren på hjørnet og drømmer om å bli proffer på Medellíns fotballlag. De er fattige og ser daglig beviser på at de kriminelle er de som klarer seg best. En dag dukker Alberto opp med en pistol og 50 dollar. Han har fått jobb hos El Fantasma, en lokal gjengleder. Gjenglederen foretrekker barn som leiemordere; de kan ikke fengsles og dermed blir heller ikke drapene etterforsket nå nøye. Sonny håper at han også kan få en slik jobb. Da får han og moren nok penger til mat og klær og kan kaste ut den forfylla og voldelige onkelen.
Forfatteren skildrer volden og fattigdommen realistisk og ærlig. Han fordømmer ikke, men lar Sonny fortelle sin egen historie. Du kan lese mer om boka, filmatiseringen og om forfatteren på http://www.mattwhyman.com/. Boka anbefales for ungdom fra 13 år og voksne.
Utdrag fra boka: "Vi skulle se Nacional for første gang. Det var sesongens første kamp. Enda bedre var det at vi skulle spille mot Medellíns rival Independiente, noe som betydde at det var like mye en fiesta som en fotballkamp. Hvis alle årets helligdager "

Aud Jorunn Hakestad

Siste nytt i Nyheter

Nå kan du få gratis advokathjelp
ANNONSE
Havarikommisjonen skal <br> granske fritidsbåt-ulykker
 
I denne barnehagen er sykefraværet lavt
McDonald's nærmer seg åpning
Norsea Group med ny avtale på Dvalin-feltet
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE