Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dysjaland-elev (15) på bedringens vei

Dysjaland-elev (15) på bedringens vei

Illustrasjonsfoto. FOTO: Line Viste

Den 15 år gamle jenta som tidligere i høst ble livstruende skadet under vannaktivitet på Evje, er på bedringens vei. - Man merker det ikke på henne hvis man ikke hadde visst hva som hadde skjedd, forteller rektor Atle Tanum.

Tekst:

Publisert:

Da saken først ble omtalt i mediene ble hendelsen omtalt som en drukningsulykke. Dette ble senere rettet til at hendelsen skyldtes medisinske årsaker. På grunn av rask reaksjonsevne hos både arrangører og skolen, kom jenta seg til sykehuset i tide og er nå på bedringens vei, opplyser rektor ved Dysjaland skule, Atle Tanum.

– Det går bedre og bedre. Akkurat nå er hun på opptrening, og hun går og snakker igjen. Man merker det ikke på henne hvis man ikke hadde visst hva som hadde skjedd, forteller han.

Han forklarer at signalene fra legene er at de er svært fornøyde med jentas fremgang.

Arrangøren handlet riktig

Etter hendelsen ble arrangøren TrollAktiv på Evje presset hardt av mediene. Tanum er derimot av den oppfatning at arrangøren handlet riktig og etter gode rutiner.

– Det var jo en alvorlig sak, men det var av medisinske årsaker. Dette kunne ha skjedd hvor som helst. At det skjedde akkurat her kan ha reddet livet hennes, fordi hun fikk øyeblikkelig hjelp. Folkene på TrollAktiv håndterte hendelsen riktig, sier han.

Han legger til at det også for skolen er godt å se at rutinene fungerte da de trengtes som mest.

Tillit til TrollAktiv

Tanum føler seg trygg på at elevenes sikkerhet er ivaretatt når skolen arrangerer sosiale turer til Evje og TrollAktiv. Hit har de reist i 15 år, og ifølge Tanum er det ingenting som tilsier at det skal være slutt på tradisjonen nå.

– Vi har bestilt tur både et og to år frem i tid, avslutter han.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!