Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Endelig nok barnehageplasser i Tananger

Endelig nok barnehageplasser i Tananger

Nå er byggingen av Jåsund barnehage i gang. Fra venstre leder i utvalg oppvekst og kultur, Rune Sørsdal (H), ordfører Ole Ueland, daglig leder i Novaform, John Audun Antonsen, prosjektleder Ingvald Årsvoll i T. Stangeland, kommunikasjons- og markedsdirektør Ole Simonsen og eiendoms- og utviklingsdirektør i Læringsverkstedet, Svein Lunde.

- Fra nå av blir det rene plankekjøringen, spøker ordfører Ole Ueland idet han tar det første spadestikket til den nye barnehagen på Jåsund

Tekst:

Publisert:

August neste år vil det være mer enn nok barnehageplasser i Tananger. Lenge har det vært underdekning her, noe som fører til at flere familier har lang vei til barnehagen. Ordfører Ole Ueland legger ikke skjul på at det er for slike familiers skyld at han er særlig glad for at barnehagen på Jåsund nå skal bygges.

- Vi ønsker å tilby barnehager i nærområdene, og denne barnehagen vil sikre nok plasser i Tananger i flere år, sier han.

Klar til høsten

Jåsund barnehage vil nemlig ha plass til 150 barn fordelt på åtte avdelinger. Tirsdag kveld møtte ordfører og partikollega Rune Sørsdal, som også leder utvalg for oppvekst og kultur, representantene Svein Lunde og Ole Simonsen fra Læringsverkstedet sammen med daglig leder i Novaform Haugesund, John Audun Antonsen og prosjektleder Ingvald Årsvoll i T. Stangeland. Kun opplyst av månen - og flombelysningen fra gravemaskinen - ble det første spadestikket på den store tomten på Jåsund tatt.

- Vil du ha spade eller gravemaskin, spør Åsvoll ordføreren.

Ole Ueland velger spaden og planter den godt i jorden under den symbolske handlingen. Fra nå blir det liv og røre på denne tomten. Den store barnehagen skal stå ferdig til oppstart i august neste år.

- Vi får håpe dere får en mild vinter uten for mye tele i jorda, spøker Svein Lunde, eiendoms- og utviklingsdirektør i Læringsverkstedet.

- Super tomt

Det er Læringsverkstedet som bygger barnehagen. Dette er et selskap som startet i 2003 og som eies og drives av pedagoger. De bygger barnehager over hele landet, men dette blir den første i Sola.

- Vi er veldig begeistret over denne flotte tomten. Bygningen er veldig spesiell, og den kommer til å bli viktig for nabolaget her, sier Svein Lunde.

Ennå er det noe glissent rundt den kommende barnehagen, men gradvis bygges Jåsund ut bit for bit til den møter Myklebust.

- Det er bra for området at det er sentrale funksjoner på plass her når det skal bygges boliger, slik som barnehage, mener Ole Ueland.

Lokale firma

Han mener også det er positivt at det er bedrifter som satser og bygger i nedgangstider.

- Vi gleder oss over alle positive ting som skjer nå. Dette gir arbeid til anleggsbransjen, og det er viktig.

Novaform som styrer byggeprosjektet har utelukkende fått lokale firma med på det store byggelaget, både innen tekniske løsninger, betongarbeid, elektrisk arbeid og tømmerarbeid. Akkurat nå er det T. Stangeland som opparbeider tomten. Etterpå skal Vest Betong fra Sandnes som skal utføre betongarbeidet.

- Vi er glade for at det er lokale selskap som står for byggingen, sier John Audun Antonsen i Novaform.

Se bildet større

Slik skal barnehagen på Jåsund se ut. (Illustrasjon: Tysseland Arkitektur AS).

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!