Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hotellarbeidere bekymret:

– Endringene vil ramme oss hardt

 – Endringene vil ramme oss hardt

Richard Brun Øvrebø frykter at en endringer i arbeidsmiljøloven kan få alvorlige konsekvenser i hotellbransjen, hvor han selv har arbeidet i 13 år. FOTO: Linn Iren Erevik Nilsen

Bartender Richard Brun Øvrebø ved Sola Strand Hotel frykter endringer i arbeidsmiljøloven, mens hotelldirektør Gisle Steffensen ønsker nye regler velkommen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.01.2015 kl 18:22

– Dersom forslaget blir vedtatt vil det endre arbeidssituasjonen for mange. Vi er allerede i en utsatt bransje, med tanke på midlertidig ansettelse, sier Richard Brun Øvrebø.

Han jobber som bartender ved Sola Strand Hotel og er hovedtillitsvalgt for LO-medlemmene som arbeider der.

– I dag er jeg involvert i arbeidet med vaktlister og arbeidstider. Regjeringen vil nå ta bort min innflytelse og gi det til ledelsen, sier Øvrebø.

Onsdag går han, i likheten med tusenvis av andre arbeidere fra hele landet, til politisk streik i to timer for å markere sin misnøye med regjeringens forslag om å endre arbeidsmiljøloven. Forslaget vil blant annet gi arbeidsgiver utvidet rett til å pålegge overtidsarbeid, lengre arbeidsdager og søndags- og helgearbeid. Den vil også gjøre det lettere for arbeidsgivere å ansette folk på midlertidige kontrakter.

– Vi i hotell- og restaurantbransjen jobber allerede mye kvelder og helg. Endringer i loven kan tvinge oss til å jobbe enda mer og ta fra oss fritiden, sier Øvrebø.

– Livsviktig

Han var ikke i tvil om å delta i onsdagens markeringen mot regjeringens nye lovforslag.

– Det er livsviktig at vi viser misnøye og står for meningene våre for å bli hørt. Den som tier samtykker, påpeker bartenderen.

Sola Strand Hotel har rundt 160 ansatte. Øvrebø forteller at rundt 12 av disse er organiserte og skal delta i den politiske streiken.

– Er kollegene dine bekymret for at loven endres?

– Ja, på grunn av dette er noe som vil påvirke livet deres. Arbeidsmiljøloven er massiv, og det er ikke bare, bare å sette seg inn i den. Jeg prøver å roe dem ned og minne om at vi ikke er alene, sier Øvrebø.

– Vil føre til dårligere service

I Han forteller at onsdagens streik ikke vil påvirke gjestene ved hotellet, men tror at servicen på sikt vil bli dårligere, dersom forslaget om endringer blir vedtatt.

– I dag har vi et godt arbeidsmiljø. Mange av kollegene mine har vært der i flere år og har god erfaring. Dersom det blir hyppige utskiftninger av folk, vil nok dette merkes for gjestene. Vi trenger erfarne og dyktige folk for å yte en bra service, sier Øvrebø.

Siden han begynte i hotellbransjen for 13 år siden, har han merket store endringer.

– Tidligere jobbet jeg for det meste med nordmenn. Nå er det vanligere med utenlandske arbeidere som er her på midlertidige kontrakter. Vi merker helt klart at det er en ulempe når personalet skiftes ut. Vi trenger stabilitet og faglærte folk, sier han.

I tillegg til dårligere service er Øvrebø bekymret for hvordan endringer i arbeidsmiljøloven vil påvirke fritid og bosituasjonen for arbeiderne.

– Jeg har 100 prosent fast stilling og vet lønna mi fremover, men hva med dem som er på midlertidige kontrakter? Å søke om huslån vil bli utfordrende når du ikke kan vise til en fast jobb. Alt blir veldig usikkert. Det er ikke gøy, sier han.

– Ingen fordeler

Øvrebø håper at onsdagens markering vekker oppsikt, og at de streikende arbeiderne blir hørt.

– Det er greit å vite når- og hvor lenge en skal jobbe, slik at vi kan ha et privatliv. Vi streiker for å vise at å endre arbeidsmiljøloven er feil retning å gå.

– Ser du ingen fordeler i forslaget om en ny arbeidsmiljølov?

– Nei. Jeg ser absolutt ingen fordeler, dessverre.

– Behov for endringer

Hotelldirektør ved Sola Strand Hotel, Gisle Steffensen mener derimot at hotellbransjen har behov for at arbeidsmiljøloven endres.

– I vår bransje er det store svingninger i aktivitet. At arbeidsgiver får større fleksibilitet vil være en fordel, sier Steffensen.

Han er positiv til regjerings forslag om å gi arbeidsgivere utvidet rett til å ansette midlertidig.

– Jeg ser behovet, for i hotellbransjen kan det være store bølgedaler. For vår del benytter vi oss mye av deltidshjelp, sier han.

Hotelldirektøren mener bestemt at de ansatte ikke har grunn til å bekymre seg, dersom regjeringens forslag blir vedtatt.

– Jeg tror det blir helt umerkbart for dem, sier han.

Se bildet større

Hotelldirektør Gisle Steffensen mener at hotellbransjen vil dra stor nytte av endringer i arbeidsmiljøloven. FOTO: Helene Pahr-Iversen

Arbeidsmiljøloven

Arbeidsmiljølovens formål er å sikre trygge ansettelsesforhold og likebehandling i arbeidslivet, sikre et arbeidsmiljø som gir grunnlag for en helsefremmende og meningsfylt arbeidssituasjon.

Dagens arbeidsmiljølov trådte i kraft 1. januar 2006.

Regjeringen la i 2014 fram forslag til endringer i arbeidsmiljøloven for å øke fleksibiliteten i arbeidslivet og få flere i arbeid. Forslagene har vært på ordinær høring. Forslagene til endringer forventes behandlet i Stortinget våren 2015.

Forslaget har vekket sterke reaksjoner i flere av landets fagforeninger, som mener at forslagene vil føre til dårligere arbeidsvilkår for arbeiderne.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!