Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Få bruker oljeruta

Få bruker oljeruta

BMI Regional har problemer med å få folk til å benytte ruta mellom Sola og Evenes. Men foreløpig er ikke nedleggelse noe tema. FOTO: Andreas Askildsen

Etterspørselen har ikke vært slik BMI Regional håpet på.

Tekst:

Publisert:

- Å legge ned ruten er ikke noe tema, sier forretningsutvikler Nina Handegård hos BMI Regional til avisa Fremover.

Taper på ruta

Direkteforbindelsen mellom Sola og Nord-Norge kom som en direkte konsekvens av rapporten Fly Arctic. Den avdekket et stort behov for direkteruter til oljeregionene i nord.

Undersøkelsen, som ble bestilt av kommunene Hammerfest, Tromsø, Harstad, Brønnøysund og Sandnessjøen sammen med Stavanger Lufthavn Sola og Greater Stavanger, viser at næringslivet kan spare 400 millioner kroner i året på en direkterute fra Stavanger til Harstad og Tromsø.

Men hittil har ikke direkteruta var av det lukrative slaget for BMI Regional.

- Utfordringen vår er å få flere til å benytte den, sier Handegård.

Flyr nesten tomme

Selskapet flyr med en 49-seters Embraer ERJ145, men ifølge Handegård har de i snitt fem til sju passasjerer på hver flygning.

- Vi er ikke fornøyde. Det er altfor lite etter det grunnlaget vi ble forespeilet, sier hun til NRK Nordnytt.

Hun peker på dårlig markedsføring som en del av årsaken.

- Her er det nok litt begge deler. Vi har en stor utfordring i forhold til konkurrentene våre. Det er veldig stort fokus på bonuspoeng, som gjør at folk heller flyr med konkurrentene våre for å samle bonuspoeng.

Droppet Tromsø

Direkteruta mellom Sola og Nord-Norge startet opp 23. januar. Selskapet fløy opprinnelig mellom Sola, Evenes og Tromsø. For få uker siden valgte selskapet å kutte Tromsø fra ruta.

«På bakgrunn av tilbakemeldinger fra kunder, reisebyråer og andre aktører den siste uken, er BMI Regional kommet frem til at det ikke lenger er lønnsomt å operere ruten til Tromsø uten forbindelse videre til Hammerfest», skrev selskapet i en pressemelding.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!