Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solabu venter på snøstorm i New York:

– Får beskjed om å holde oss inne

– Får beskjed om å holde oss inne

Charlot Daysh og familien har fått strengt beskjed om å holde seg innendørs de neste dagene. FOTO: Privat

Charlot Daysh (22) som er på utveksling i New York forteller om stengte skoler, stengte butikker og stengt flyplass når byen forbereder seg på en snøstorm. Selv synes hun det foreløpig ikke har vært verre enn en vanlig norsk vinterdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2015 kl 10:46

Charlot Daysh har akkurat reist til New York for å ta et semester på utveksling. Hun skulle egentlig ha begynt på Stony Brook University på Long Island i går, men den kommende snøstormen satt en stopper for dette.

– Søndag fikk vi beskjed om at skolen stenges både på mandag og på tirsdag på grunn av snøstormen, forteller Daysh.

Hun forteller at snøstormen blir omtalt som «The Monster» og «Blizard 2015» i media.

– Siden søndag har det vært mye snakk om hvor kraftig stormen skal bli. Alle nyhetskanalene advarer igjen og igjen om at denne stormen ikke må undervurderes. Amerikanerne tar helt av, de har hamstret inn mat og det har blitt ulovlig å kjøre på veiene etter klokken 11 mandag kveld, sier Daysh.

Butikkene stenger

Hun forteller at de som våger seg ut på veiene kan risikere å bli arrestert og få 300 dollar i bot.

– Men foreløpig har det ikke vært verre her enn en vanlig vinterdag i Norge, sier Daysh.

Daysh har også besøk av foreldrene sine, som egentlig skulle ha reist hjem i dag. Dette blir imidlertid vanskelig, da alle fly er kansellert fra JF Kennedy flyplassen.

– Vi bestemte oss for å dra på shopping, da dagen ikke har vært verre enn vi er vant til hjemme. Men butikkene stengte en etter en og vi var nesten de eneste på hele shoppingsenteret. Flere av de ansatte virket meget bekymret og ba oss om å komme oss trygt hjem, sier studenten.

Bes holde seg inne

Alle elevene på universitetet til Daysh har fått streng beskjed om å holde seg inne disse dagene. I en mail som er sendt ut til studentene står det at alle forelesningene vil bli avlyst på grunn av snøstormen og at de tar alle forholdsregler før stormen inntar byen. Universitetet oppfordrer alle studenter til å holde seg unna campus og gatene rundt. De opplyser også om at mange av veiene vil bli stengt og kollektivtransporten vil bli påvirket.

Studenter som fortsatt er på campus bør forberede seg på å holde seg inne, mens stormen pågår. Universitetet ber studentene holde seg innendørs for å være trygge og hamstre mat for å være forberedt på at de kanskje må forbli inne de neste to dagene

– Vi venter spent på å se om det blir så ille som de melder. Til nå har det ikke vært verre enn en norsk vinterdag og norske skoler hadde aldri blitt stengt, sier Daysh.

Tidenes verste

Ifølge National Weather Service ventes det fra 50 til 80 centimeter snø i løpet av tirsdagen og det kan bli kuling med storm i kastene. Dette omtales som tidenes snøstorm.

De anbefaler folk ikke å reise fordi snø og sterk vind vil gjøre det ekstremt farlig. Hvis du absolutt må reise bør du ha med deg overlevelsesutstyr og blir du stående fast bør du bli i bilen din. Alle unødvendige reiser bør avlyses fra mandag ettermiddag, skriver de.

Det er erklært unntakstilstand i Connecticut, New York og New Jersey.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!