Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flytter «Kiss and fly»-parkeringen

Får stå gratis i p-huset i 15 minutter

Får stå gratis i p-huset i 15 minutter

18.august flytter «Kiss and fly»-parkeringen og korttidsparkeringen inn i p-huset. «Kiss and fly» er fortsatt gratis, så lenge du ikke kysser i mer enn 15 minutter. FOTO: Arkiv

Stavanger lufthavn Sola flytter «Kiss and Fly»-parkeringen under tak og lar passasjerene få god tid til å ta farvel med sin kjære.

Tekst:

Publisert:

I forbindelse med den store ombyggingen av Stavanger lufthavn Sola, som så pent kalles «Solaløftet», skal dagens «Kiss and fly»-parkering bli kollektivfelt og taxiholdeplass. Dette gjør at de som vil kysse før de flyr videre må ha en annen plass å parkere.

18. august flytter derfor «Kiss and fly»-parkeringen og korttidsparkeringen under tak i p-huset.

God tid til klining

– Det betyr at alle som skal sette av eller hente noen på Sola trekker billett og kjører inn i p-huset. «Kiss and fly» er fortsatt gratis - bare avskjeden ikke trekker for langt ut i tid, skriver Avinor i en pressemelding.

Nå får du altså lov til å stå gratis parkert i p-huset i ett kvarter for å ta farvel med din kjære.

– Og 15 minutter med kyssing er jo ganske lenge, påpeker Avinor.

Om nå kyssingen skulle trekke litt ekstra ut i tid, så er det ikke så mange kronene du må ut med.

Bedre for bussene

Den gamle korttidsparkeringen like utenfor terminalinngangen blir klargjort for busser og drosjer. Den første delen av kollektivfeltet er ferdig og snart blir også den siste delen med kollektivfelt helt inn til terminalen og ny oppgradert holdeplass klart.

– Når dette står ferdig har vi plass og lyst til å ta i mot mange flere busser. Vi legger nemlig mest mulig til rette for de som velger buss til Sola: nærmere flyterminalen kommer ingen, skriver Avinor.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!