Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Færre flydde i oktober

Færre flydde i oktober

Færre har flydd til og fra Sola i oktober, men så langt i år har det vært en økning i antall passasjerer i forhold til i fjor. FOTO: Trine Barka Højmark

I oktober måned hadde Stavanger lufthavn Sola en nedgang i antall passasjerer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2015 kl 11:18

Totalt reiste rundt 430.000 passasjerer til og fra Stavanger lufthavn Sola i oktober. Dette er 2,1 prosent færre enn i fjor. Det var antall passasjerer på innlandsflyvningene som hadde størst nedgang. 3,4 prosent færre flydde fra Sola til andre steder i Norge i oktober. Utenlandstrafikken hadde derimot ingen nedgang eller oppgang. 165.000 reiste utenlands i oktober via Sola - noe som er det samme som i fjor. Også offshore trafikken går litt ned i forhold til i fjor.

Det Oslo lufthavn som har den største veksten av de store flyplassene i oktober, med 4,8 prosent flere passasjerer forrige måned. Bergen har også en nedgang, mens Trondheim går noe opp (0,6 prosent).

Offshoretrafikken øker

Hittil i år har over fire millioner reist til og fra flyplassen på Sola, det er en liten vest på 0,6 prosent sammenliknet med i fjor. Rundt to millioner av disse flydde innenlands og rundt 1,6 millioner flydde utenlands, resten er transferpassasjerer og offshoretrafikken. Antall passasjerer som flyr utenlands har hatt en liten nedgang så langt i år, i forhold til i fjor. Offshoretrafikken har derimot hatt en god vekst på 7,8 prosent.

Også så langt i år er det Oslo lufthavn som har den største veksten blant de store lufthavnene. 5,3 prosent flere fløy til og fra Oslo i år enn i fjor. Bergen har en liten nedgang, mens Trondheim økte med to prosent.

Flere fly på Sola

Når det gjelder antall flybevegelser har dette stått på stedet hvil på Sola denne måneden, hvis man ser på alle tallene sammenlagt. Antall flybevegelser innenlands og utenlands øker likevel, mens offshoretrafikken og annen trafikk har hatt en nedgang. I oktober var det 7.900 flybevegelser på Sola.

Så langt i år har likevel antall flybevegelser økt, sammenliknet med samme periode i fjor. Det var 5,5 prosent flere flybevegelser i år enn i fjor. Hittil i år har Stavanger lufthavn Sola hatt 76.500 flybevegelser.

Økning i år

Ser man på de andre store flyplassene i Norge er det få som øker særlig i antall flybevegelser i oktober. Bergen hadde en stor nedgang på hele 5,6 prosent, mens Oslo og Trondheim har en liten endring.

Hittil i år har derimot alle flyplassene økt på antall flybevegelser, bortsett fra Bergen. Oslo lufthavn hadde 3,3 prosent flere flybevegelser i år enn i fjor og Trondheim hadde to prosent økning.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!