Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Færre og færre reiser med fly

Færre og færre reiser med fly

Stavanger lufthavn Sola har hatt en nedgang i antall reisende første halvår i 2015. FOTO: Arkivfoto

I løpet av årets første halvår har antall reisende fra Stavanger lufthavn Sola gått ned med over fem prosent.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.08.2015 kl 12:30

2013 var et år med enorm vekst for Stavanger lufthavn Sola. Stadig flere passasjerer reiste med fly fra flyplassen i Rogaland og pilene pekte oppover. I 2014 var det fortsatt oppgang, men langt fra like stor som i 2013.

I 2015 har det derimot bare vært nedgang og halvårsrapporten viser at fem prosent færre har reist fra Stavanger lufthavn Sola i år.

Det er offshoretrafikken som har gått mest ned. Hele 14 prosent færre reiste offshore første halvår av 2015. I fjor var det derimot nesten 10 prosent økning i antall offshore reisende første halvår.

Færre flyr

Innlandstrafikken har også gått ned med seks prosent og utenlandstrafikken har hatt en nedgang på nesten tre prosent. Tallene viser at det er færre og færre som flyr spesielt innenlands, men utenlandsruten ikke har tapt fullt så mye.

Så langt i år har 2,2 millioner passasjerer reist fra Sola. Flyplassen holder nå på å utvide flyplassen fordi prognosene sier at de vil ha seks millioner passasjerer i året om ti år. I fjor var det 4,7 millioner passasjerer som reiste fra Sola.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!